ORLOVI UDARILI U GRČKI ZID: Košarkaši Srbije poraženi na Kritu!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na Kritu od Grčke sa 70:63 , u prvom meču druge faze kvalifikacija za Mundobasket.

Izabranici Aleksandra Đorđević sada imaju skor od četiri pobeda i tri poraza, dok su „Heleni“ i dalje bez neuspeha, 7/0.

„Orlovi“ se u narednom kolu za tri dana sastaju sa Estonijom u hali „Aleksandar Nikolić“, dok Grčka gostuje Gruziji.

Plasman na Svetsko prvenstvo u Kini ostvariće najbolje tri selekcije iz svake od četiri grupe.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Bogdanović sa 19 poena, međutim iz igre nije baš najbolje šutirao (6/19, trojke 3/12). Bjelica takođe nije imao šutersko veče (9p, 4/11), ali je ostvario 12 skokova i pet asistencija.

Kod Grčke Kalatis je ubacio 15, kao i Printezis, dok je Burusis bio na granici tripl-dabla (9p, 10sk, 8as).

„Orlovi“ su dobro otvorili meč, kao i Grčke. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju posle deset minuta igre rezultat je bio 18:16 za „Orlove“.

Tokom druge deonice nismo gledali lepu košarku, dosta se promašivalo na obe strane i utakmica na manje poena više je odgovarala domaćem timu. Na pauzu otišlo se sa rezultatom 35:32 za Grčku.

Početak treće deonice pripada apsolustno „Helenima“, koji prave veliku seriji i dolaze do dvocifrene prednosti, 48:36. Naši su uspeli da se konsoliduju i furioznom završnicom potpuno stižu zaostatak, 49:47.

Presudan momenat četvrte četvrtine viđen je na sredini, kada je Stefan Jović promašio čist zicer za 59:59. Na drugoj strani Printezis pogađa dva puta zaredom i prednost Grka odjednom je +6, 63:57.

Dugo je bilo +6 za „Helene“, a nije da nismo imali šansu da priđemo. Svaki put kada bismo bili u napadu za smanjenje, nešto loše se dešavalo i na kraju smo zasluženo poraženi.

B92

Be the first to comment on "ORLOVI UDARILI U GRČKI ZID: Košarkaši Srbije poraženi na Kritu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*