VELIKO PRIZNANjE: Jokić među 20 najboljih košarkaša NBA lige!

Srpski centar Nikola Jokić nalazi se među 20 najboljih košarkaša na listi najboljih 100 u NBA, renomiranog Sports ilustrejteda.

Jokić je jedini srpski igrač koji se našao na listi i zauzeo je 18. mesto ispred Karl Entoni Taunsa na 19, a iza Kajrija Irvinga na 17. mestu.

Iza su ostali momci poput Serža Ibake (78), Brendona Ingrama (75), Endrjua Viginsa (74), Dvajta Hauarda (69), Demarkusa Kazinsa (68), Kristapsa Porzingisa (52. mesto), Andrea Dramonda (46) i drugih.

Jokića „SI“ opisuje kao igrača sa „Midinom rukom“, to jest da Somborac pozlati svaku loptu koju dodirne jer otvara prilike svojim saigračima.

Upravo ta sposobnost da doda loptu ga je i stavila ispred Karl Entoni Taunsa piše Sports Ilustrejted. Srbin je prošlu sezonu završio sa 18,5 poena, 10,7 skokova i čak 6,1 asistencijom po meču.

Od Jokića do desetog mesta su osim Kajrija Irvinga redom Al Horford, Dejmijen Lilard, Rudi Gober, Drejmond Grin, Kavaj Lenard i Pol Džordž na 11. mestu.

SI je do sada objavio sve igrače osim najboljih deset. Od igrača iz regiona, na spisku su Nikola Vučević (90), Dario Šarić (54), Jusuf Nurkić (64), Goran Dragić je 45. ali nema Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića.

Da podsetimo, centar Denvera je prošle godine bio 25, a pretprošle 78.

B92

Be the first to comment on "VELIKO PRIZNANjE: Jokić među 20 najboljih košarkaša NBA lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*