BOGDANOVIĆ: Mi ovo radimo iz ljubavi, to je dobra poruka za ostale saigrače!

Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije i igrač Sakramento Kingsa, ponovio je da nije bilo dileme da li će igrati za nacionalni tim.

Bogdanović je na okupljanju „Orlova“ za predstojeći FIBA prozor u okviru kvalifikacija za Mundobasket istakao da je potpuno spreman da pomogne ekipi.

„Nedostajalo nam je okupljanje i glup je osećaj jer nemaš zbog čega da se takmičiš, u vidu nagrade i turnira. Lepo je okupiti se i videti saigrače“, rekao je Bogdanović i dodao:

„Spreman sam, ‘ful’! Oporavio sam se od povrede i od operacije, davno je to bilo“.

Bek Kingsa je kazao da igrače koji nisu prisutni ne treba osuđivati, ali da kod njega nije postojala mogućnost da ne igra za Srbiju.

„Mi ovo volimo i to radimo iz ljubavi. Ostalo je sve druga stvar. Stvarno je lepo doći i mislim da je dobra poruka i za ostale saigrače“.

Veliku ulogu u tome što je klub pustio Bogdana i Nemanju Bjelicu imali su Vlade Divac i Predrag Stojaković.

„Pričam sa njima jer su oni bili NBA igrači. Savetovali su me jer je njima značilo da igra za reprezentaciju. To je sve individualno – neko voli, neko ne voli, neko ne može. Ne treba nikoga osuđivati. Ako neko ko nije sada tu bude mogao sledeće godine, biće odlično, ali sada treba podržati ove momke koji su ovde“.

Srbija 13. septembra gostuje Grčkoj, te se onda tri dana kasnije sastaje sa Estonijom na domaćem terenu.

„Slede nam dve utakmice i razmišljamo samo o njima. Treneri će razmišljati o onome što predstoji. Šta god da uradimo u ove dve utakmice, moraćemo da pobedimo Izrael. To će biti najbitnija utakmica jer se sa njima se borimo za prolaz dalje. Tako da, mislim da ukoliko mi, koji smo sada tu, dobijemo ove dve utakmice, ta ekipa koja kasnije bude odabrana za nacionalni tim će morati da odradi veliki posao. Svestan sam da će Grci protiv nas biti kompletni, za razliku od naše reprezentacije, ali to nije nešto na šta možemo da utičemo. Pritisak će biti na njima jer su prvi i imaju maksimalan broj bodova. Treba da odemo dole i damo svoj maksimum, da se potrudimo da uzmemo bodove jer znamo koliko nam znače“.

Za kraj, veruje u dobar rezultat tokom ove reprezentativne akcije.

„Dugo se znamo i stvorili smo ambijent među nama. Imamo hemiju koja je potrebna“, zaključio je Bogdanović.

Be the first to comment on "BOGDANOVIĆ: Mi ovo radimo iz ljubavi, to je dobra poruka za ostale saigrače!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*