GOBELjIĆ OKONČAO MUKE: Zvezda pobedila Čuku i upisala peti trijumf u Superligi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom stadionu Čukarički u šestom kolu Superlige Srbije sa 2:1.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, a Čukarički je od početka do kraja „pokazao zube“ aktuelnom šampionu Srbije i nije se povlačio.

Golove za Zvezdu su dali Srnić i Gobeljić, a jedini pogodak za Čukarički je delo Tedića. Ovo je peta pobeda crveno-belih i prvi poraz Čukaričkog.

Zvezda je bila nešto bolji rival u prvom poluvremenu ali je Čukarički pozitivno iznenadio svojim pristupom igri.

Trener Simo Krunić je najavio da se „Brđani“ neće braniti i nisu to činili. Štaviše, vršili su visoki presing na odbranu Zvezde i jedan takav presing je mogao da se isplati Tediću kada je umalo presekao loptu Milanu Borjanu pred golom domaćih u šestom minutu.

Zvezda je nesigurno igrala na sredini u prvih desetak minuta, ali Čukarički to nije uspevao da iskoristi.

Zorić je u 11. minutu probao da pronađe Birmančevića na boku, ali je poslao lošu loptu i lišio svog saigrača dobre šanse za gol.

Crveno-beli su to umalo kaznili u 15. minutu kada je Simić idealno pronašao Milana Pavkova na petercu, a Zvezdin špic glavom probao da postigne gol.

Šutirao je po sredini, Stevanović je odbranio i Pavkov je propustio najbolju šansu u prvom delu igre.

Zorić se u 27. minutu sjajno ubacio iz drugog plana, Birmnačević ga je pronašao, ali je Milan Borjan zatvorio ugao pa igrač Čukaričkog nije mogao do gola.

Narednih petnaestak minuta je proteklo uglavnom u prekidima iz kojih ni jedni ni drugi nisu uspevali ozbiljnije da priprete pa je do poluvremena ostalo 0:0.

Zvezda je već u prvih pet minuta nastavka tri puta šutirala ka golu protivnika. Najbliže pogotku je bio Vujadin Savić kada je glavom gađao visoko.

Pritisak Zvezde je bio jači nego u prvom delu i urodio je plodom posle fantastičnog dodavanja Veljka Simića.

Simić je iza leđa Ovusua poslao loptu na levo krilo za Aleksu Terzića, ovaj je spustio u kazneni prostor za Srnića, a Srnić je ugurao u mrežu za 1:0.

Dobru šansu za Čukarički je propustio Docić u 61. minutu iz slobodnog udarca. Sa ivice šesnaesterca je gađao pored živog zida, ali je Borjan ostao na mestu.

I baš kada je Čukarički bio podređen, Tedić uspeva da izjednači posle kornera Docića u 67. minutu. Borjan je na gol-liniji loše procenio let lopte koja ga je preletela i došla do Kopitovića. Koptiović glavom spušta na tri metra za Tedića, a napadač Čuke pogađa za 1:1.

Međutim, Zvezda ekspresno vraća prednost posle samo četiri minuta. Marko Gobeljić seče napad gostiju na sredini terena, kreće sam u kontru i sa petnaestak metara šutira nisko za 2:1.

Dobru priliku je nakon toga imao i Srnić, ali je golman Stevanović bio na visini zadatka.

Čukarički je probao da dođe do izjednačenja što je otvaralo kontre Zvezdi.

Domaćin je posle kontre u samom finišu mogao da da i treći gol, ali je Meleg pogodio stativu, a na semaforu je do kraja ostalo 2:1.

B92

 

Be the first to comment on "GOBELjIĆ OKONČAO MUKE: Zvezda pobedila Čuku i upisala peti trijumf u Superligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*