PROŠLO JE MNOGO VREMENA, ALI I DALjE BOLI: Deset godina od kontroverzne trke Čavića i Felpsa! (FOTO)

Na današnji dan pre tačno deset godina Milorad Čavić i Majkl Felps su isplivali trku posle koja je duga posle ostavljala razne kontroverze u vezi sa pobednikom.

Njih dvojica su plivali delfin stilom na 100 metara u finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Posle prvih pedeset metara delovalo je kao da će Čavić „oduvati“ Felpsa. Amerikanac je potom počeo da sustiže našeg plivača i golom oku je na kraju bilo vrlo teško da odredi pobednika.

Pregledanjem snimka činilo se da je jasan pobednik Čavić. Ispostavilo se da „Omega“ tehnologija nije tako „mislila“ pa je zlato pripalo Felpsu.

Čavić deset godina kasnije kaže kako je ponosan na činjenicu što ga zbog te velike bitke sa Felpsom pamte i danas.

„Tačno deset godina je prošlo otkako se ovo dogodilo. Stiv Prefontejn je rekao jednom ‘trka je kao umetnost koju ljudi gledaju i na koje ona ostavlja utisak na sve moguće načine koje razumeju’. Volim da mislim kako je ceo plivački svet (i šire) bar u jednom kratkom trenutku osetio svaku emociju koju je mogao. Svi težimo tome da budemo priznati, poštovani i upamćeni od naslednika – i ja sam ponosan što se sećam svoje bitke na ovaj dan 2008. godine“, napisao je Čavić na Instagramu.

Be the first to comment on "PROŠLO JE MNOGO VREMENA, ALI I DALjE BOLI: Deset godina od kontroverzne trke Čavića i Felpsa! (FOTO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*