SPREMA SE DETONACIJA NA MARAKANI: Zvezda dovodi napadača iz Premijer lige!

Vladan Lukić Marakana

Crvena zvezda pre nekoliko dana dovela je Žonatana Kafua kao najzvučnije pojačanje ovog leta. Kockali su se u upravi srpskog prvaka i odlučili da pre Trnave potpišu s Brazilcem. Kocka im se isplatila, obezbedili su grupnu fazu Lige Evrope i blizu 9.000.000 evra zarade, što znači da neće biti problema da se Kafu isplati. Sada, pošto su finansije stabilizovane, Beograđani mogu da planiraju još jedno pojačanje za grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Meta se zna – pravi, klasičan špic. Razarač.

Kako javlja Kurir Zvezda je blizu dogovora sa 31-godišnjim Izraelcem Tomerom Hemedom! Navodno, crveno-beli su u načelu postigli sporazum sa njegovim klubom Brajtonom, za čiji je ulazak u Premijer ligu među najzaslužnijim igračima. Čekalo se da Zvezda prođe Spartak da bi taj dogovor bio aktiviran i sada može da se krene u realizaciju transfera.

Ono što bi moglo da oteža posao srpskom prvaku jeste interesovanje Kvins Park Rendžersa. Član Čempionšipa želi Hemeda na pozajmicu, a kako u Engleskoj pozajmice mogu da se parafiraju do 31. avgusta, vremena imaju dovoljno. Zvezdin glavni adut biće sportski motiv. Jer Hemed će posle mnogo godina imati priliku da igra u evropskim takmičenjima.

A radi se zaista o klasnom golgeteru. Gde god je igrao postizao je golove. Počeo je u Makabiju iz Haife, bio na nekoliko pozajmica u domovini, da bi 2011. stigao u Majorku. Posle je nosio i dres Almerije, a u Brajton je došao pre četiri godine u transferu vrednom 1.400.000 evra. Hemed ima vrlo zanimljive brojke u svom CV-u. Za tri sezone u španskoj Primeri postigao je 27 golova, u Čempionšipu za dve – 28! Dva gola dao je i u Premijer ligi… Dok je bio u Španiji tresao je mreže Reala, Atletika, Valensije, Sevilje. Standardan je reprezentativac Izraela. U proseku za nacionalni tim postiže gol na svakoj drugoj utakmici…

Klasa je, dakle, tu, nema dileme. Ostaje samo pitanje može li Zvezda da se nosi sa ponudom Kvins Parka, čak i sa osiguranom Ligom Evrope.

https://www.instagram.com/p/BmfwVIlBF7j/

Mozzartsport

Be the first to comment on "SPREMA SE DETONACIJA NA MARAKANI: Zvezda dovodi napadača iz Premijer lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*