MARKO GAZI REDOM: Nikolićev Videoton izbacio Malme i obezbedio jesen u Evropi!

marko-nikolic-partizan-fk

Marko Nikolić nastavlja da pravi čuda sa mađarskim Videotonom. Posle titule prvaka Mađarske osvojene prošle sezone, srpski stručnjak uspeo je da obezbedi Videotonu makar grupnu fazu Lige Evrope, a boriće se u plej-ofu Lige šampiona! Klub iz Sekešfehervara je kao domaćin odigrao bez golova sa Malmeom u revanšu meč i “odbranio” onih 1:1 iz prve utakmice u Švedskoj.

Mađarski klub će za plasman u Ligu šampiona u plej-ofu odmeriti snage sa atinskim AEK-om.

Ponovo je Nikolić pokazao da je odličan taktičar. Prepustio je Videoton inicijativu švedskom prvaku, ali su gosti tek u samoj završnici opasno zapretili rivalu.

Statistički gledano, Malme je bio opasniji rival, ali najbolju priliku za gol imao je Videoton. Naime, u 67. minutu, posle faula na Loiku Negou, sudija je pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Danko Lazović i šutirao po sred gola, ali je čuvar mreže Malmea, odbranio udarac i produžio nadu.

Najbolju priliku švedska ekipa imala je u trećem minutu sudijske nadoknade, glavom je sa peterca gađao kapiten Markus Rozenberg, međutim, Adam Kovačik je odlično intervenisao.

Danko Lazović i Marko Šćepović bili su starter u Videotonu, dok Stefana Šćepovića ovaj put nije bilo u protokolu mađarskog prvaka.

Mozzartsport

Be the first to comment on "MARKO GAZI REDOM: Nikolićev Videoton izbacio Malme i obezbedio jesen u Evropi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*