POBEDNIČKI START PEVACA: Totenhem slavio na teškom gostovanju Njukaslu!

Početak iz snova fudbalskih gurmana, zatim pucanje prečki I stativi, sjajne odbrane Martina Dubravke i na kraju velika tri boda za Sparse! Tako nekako mogu da se opišu dešavanja sa drugog meča prvog kola Premijer lige Engleze. Totenhem, lišen pojačanja, pokazao je ozbiljnost, tako što je startovao trijumfom na uzavrelom Sent Džejms Parku – 2:1.

Pokazao je Mauricio Poketino da će i ove godine biti kost u grlo favoritima za titulu, ako ne i kadar da se umeša u borbu za vrh… Definitivno, Totenhem je lepo izbalansiran tim, ima sve reference da kupi bodove protiv ekipa protiv kojih je bolji. Baš takav slučaj viđen je ovog popodneva u Njukaslu.

Kako je krenuo meč na Sent Džejmsu činilo se da ćemo videti pola tuceta golova. Razmena udaraca donela je dva gola u mreži Martina Dubravke, jednom je savladan i čuvar mreže Totenhema Ljoris.

Sve je počelo još u šestom minute. Posle kornera I “preglavanja” Sančeza, na drugoj stativi se pokolnio Vertongen. Lopta se od prečke odbila iza gol linije. Tačnije, bila je devet milimetara iza gol linije. Dovoljno da arbitar pokaže na centar.

Ekipas Rafe Beniteza se nije predela. Samo tri minuta kasnije Žozelu je iskoristio centaršut Ričija. Bili su veseli navijači Njukasla, verovali su u konačan preokret. Međutim, još jednom se videlo da Pevci znaju da igraju mečeve u kojima povedu.

Nisu izgubili 36 utakmica u kojima su prvi postigli gol. Takav slučaj je bio I danas. Njukasl je doživeo još jedan udarac u trenutku kada je Deli Ali na drugoj stativi centaršut Orija skrenuo u gol.

Splasnuo je tada tempo, ali nova uzbuđenja videli smo početkom nastavka. Bilo je prilika na obe strane. Slovak Dubravka je spašavao domaćina, Rondon je imao dobre šanse za Njukasl.Pogodio je I prečku u 84.minutu, kada je Ljoris praktično bio savladan.

Ipak, Totenhem je zasluženo slavio.

Mozzartsport

Be the first to comment on "POBEDNIČKI START PEVACA: Totenhem slavio na teškom gostovanju Njukaslu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*