KRENULA PREMIJER LIGA: Junajted nije blistao, ali je u uzbudljivoj završnici savladao Lester!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedom su započeli novu sezonu u Premijer ligi. Na Old Trafordu bili su bolji od Lestera 2:1.

I jedna i druga ekipa su imale svojih šansi, ali su na kraju Pol Pogba i Luk Šo doneli svom timu sva tri boda.

Već na ulasku u drugi minut veliki kiks pravi Danijel Amarti posle udarca Aleksisa. Igrao je rukom i sudija Andre Mariner je video da je ta ruka podignuta namerno.

Pol Pogba je u drugom minutu krenuo da trči ka lopti i beloj tački i hladnokrvno je šutirao visoko za 1:0.

Lester je u 15. minutu imao opasnu šansu, Ihenačo je šutirao tik pored stative, ali je sudija podigao zastavicu i pokazao da je bio ofsajd.

Trinaest minuta kasnije istakao se David de Hea. Medison se okrenuo i šutirao ali je Španac pokazao zašto je jedan od najboljih golmana.

Do poluvremena je ostalo 1:0 za Junajted, a onda u nastavku umalo da „Đavoli“ dupliraju prednost u 64. minutu kada su u akciji bili Pogba, Mata i Sančes.

Svoju priliku je propustio i Džejmi Vardi u jednoj od narednih akcija Lestera jer mu je De Hea još jednom odlično odbranio. U 78. minutu zicer promašuje Romelu Lukaku.

Belgijanac ostaje sam ispred golmana nakon što je Aleksis Sančes ukrotio dugu loptu i poslao mu je. Šmajhel je odbranio, ali samo odgodio drugi pogodak Mančestera.

Luk Šo u 83. minutu prebacuje prijemom Fernanda Pereiru i uz malo sreće dolazi do lopte koja je delovala kao da će mu pobeći.

Samo je potom ćušnuo po dijagonali i Kasper Šmajhel je savladan i drugi put. Tu nije bio kraj, jer je nezgodan centaršut u drugom minutu nadoknade iskoristio Vardi i smanjio na 2:1.

Probao je Lester za preostalo vreme da napravi potpuni povratak i dođe do boda, ali se Mančester odbranio i upisao prve bodove u novoj sezoni.

B92

Be the first to comment on "KRENULA PREMIJER LIGA: Junajted nije blistao, ali je u uzbudljivoj završnici savladao Lester!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*