NEKI BOLjI CRNO-BELI: Bata debitovao sjajno, Partizan se iz Danske vraća sa velikom pobedom!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Nordsjeland u Danskoj 2:1 (1:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Golove za crno-bele postigli su Rikardo Gomeš u desetom minutu i debitant Goran Zakarić u 64, a poraz domaćina ublažio je Matijas Rasmunsen u 71.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Humskoj.

Partizan je danas u Farumu izgledao značajno bolje i sigurnije, izuzev u poslednjih 20-ak minuta, nego u prethodnom delu sezone. Tako je Zoran Bata Mirković posle samo nekoliko dana otkako je preuzeo funkciju šefa struke na debiju zabeležio pobedu.

Još jedan debitant se proslavio! Zakarić, koji je nedavno stigao iz sarajevskog Željezničara, dobio je šansu da zaigra od prvog minuta, a Mirkoviću se za poverenje odužio prvencem u crno-belom dresu.

Partizan je od starta meča u Danskoj pokazao da je došao da pobedi. Kao da je Bata Mirković iskoristio neke alhemičarske metode i svojim izabranicima preko noći povratio samopouzdanje. Zaista su crno-beli delovali kao da znaju šta hoće i to mogu da sprovedu u delo.

To su naplatili već u desetom minutu kada je posle kornera Pantića sa leve strane, Rikardo Gomeš sa prve stative glavom loptu sproveo u mrežu.

Kako je vreme od tog gola odmicalo, domaćin je sve više preuzimao inicijativu, ali ne i kontrolu na terenu. Jer, crno-beli nisu dozvolili Nordsjelandu da stvori nijednu šansu u prvom poluvremenu. Udarci sa ivice šesnaesterca bili su sve što su Danci uspeli da urade, ali Stojković je svaki put bio siguran.

Crno-beli su mogli da dupliraju prednost u finišu prvog poluvremena kada je Rikardo Gomeš spremio šansu Jankoviću, čiji je udarac zaustavio golman Larsen.

Što nije uspeo Janković, jeste Zakarić u 64. minutu na asistenciju upravo Jankovića. Crnogorski reprezentativac je poslao loptu u kazneni prostor, doskorašnji as Željezničara je se domogao između dvojice domaćih igrača, obišao Larsena i zatresao mrežu za 2:0.

Međutim, Nordsjeland je uspeo da prepolovi zaostatak u 71. minutu posle čega su crno-beli izgubili na sigurnosti.

Miletić je nespretno reagovao i namestio zicer Rasmunsenu, koji je u igru ušao šest minuta ranije – 1:2.

Danci su dodali gas, nekoliko puta napravili pometnju pred golom Partizana, ali su crno-beli uspeli da se odbrane i sačuvaju veliku prednost za revanš u Beogradu.

Pobednik ovog dvomeča u plej-ofu za Ligu Evrope igraće sa Bešiktašom ili LASK-om

Kurir

 

 

Be the first to comment on "NEKI BOLjI CRNO-BELI: Bata debitovao sjajno, Partizan se iz Danske vraća sa velikom pobedom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*