ZAVRŠEN POSAO: Kurtoa stiže u Real, Kovačić ide u Čelsi!

Čekalo se dugo, a sada je i zvanično: Tibo Kurtoa je novi golman Real Madrida, dok će Mateo Kovačić otići u Čelsi na jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa. Kada je transfer belgijskog golmana u pitanju, procenjuje se da je on „težak“ između 35.000.000 i 40.000.000 evra.

I Čelsi i Real Madrid su ove vesti objavili na svom zvaničnom sajtu, tako da više nema dileme.

Dugo su Plavci iz Londona zatezali oko transfera Kurtoe, čekali su da prvo nađu zamenu, ali je ubacivanje Kovačića u priču dodatno omekšalo ljude sa Stamford Bridža. A Kurtoa je tako ispunio svoj san i potpisao za Real na šest godina!

Dakle, do 2024. godine.

On je bio izričit u želji da želi da ide u Real, u Madridu su mu i deca, a da bi pogurao transfer odbio je da trenira sa Plavcima i započeo je neku vrstu štrajka. I menadžer je izvršio pritisak i transfer je realizovan.

Real Madrid je ovoga leta želeo da dovede golmana A klase i u tome je uspeo. Prva želja je bila Alison iz Rome, ali je on završio u Liverpulu. Real se potom okrenuo Kurtoi i uz želju ovog golmana da obuče beli dres uspeo da ga dovede u prestonicu Španije i potpiše na čak šest sezona.

Sa druge strane Čelsi je pored sasvim dobrog obeštećenja (posebno jer je Kurtoa odbio novi ugovor) dobio i Matea Kovačića na godinu dana.

Kovačić nije bio zadovoljan ulogom u Real Madridu, Čelsiju je bio potreban takav igrač tako da će njegovim dovođenjem Mauricio Sari biti veoma zadovoljan. Ovako bismo mogli da imamo i domino efekat u vidu odlaska Tijemuea Bakajoka u Milano na pozajmicu, a u Čelsi će doći Kepa Arizabalaga za 80.000.000 iz Atletik Bilbaa.

Svi su dobili ono što su hteli. Manje ili više.

Mozzartsport

Be the first to comment on "ZAVRŠEN POSAO: Kurtoa stiže u Real, Kovačić ide u Čelsi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*