SPARTAK SREĆNIJI IDE KUĆI: Remi na Marakani, Zvezda mora na pobedu u revanšu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 (1:1) sa Spartakom iz Trnave u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligi šampiona.

Zvezda nije uspela da ponovi igre iz prethodnih mečeva u kvalifikacijama, pa će joj u Slovačkoj biti potrebna pobeda u ili „visok remi“ (2:2 i više) za prolaz u plej-of.

Sve je bilo rešeno u 60 sekundi sredinom prvog poluvremena – prvo je Zvezda preko El Fardu Bena došla do vođstva sa penala, ali je Erik Grendel u sledećem napadu iskoristio pad koncentracije domaćina i šokirao navijače.

Revanš je na programu za sedam dana u Trnavi.

Utakmica na našem najvećem stadionu počela je velikom ofanzivom Crvene zvezde, koja je nošena navijanjem sa tribina, preuzela kontrolu i krenula da sabija rivala.

Dobre situacije u šanse nisu uspeli da pretvore Nemanja Radonjić i El Fardu Ben, a prvi put su ozbiljno pripretili posle prekida i odličnog skoka Milana Rodića – ipak, levi bek nije pronašao saigrača na povratnoj.

Slovaci su posle petnaestak minuta uspeli da se oslobode pritiska, ali su u 22. minutu skrivili penal posle kojeg je naš tim došao do prednosti.

Iako je Nikola Stojiljković loše prihvatio dugu loptu, odlično je pronašao Nenada Krstičića koji se ubacio iz drugog plana. Jedan igrač protivničke ekipe ga je oborio i španski sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ben, rutinski izveo penal poslavši golmana u jednu, a loptu u drugu stranu za vođstvo.

Međutim, hladan tuš je usledio već u sledećem napadu – po levoj strani prošao je Erik Jirka, izdržao duel sa Rodićem i vratio povratnu do imenjaka Grendela koji uz malo sreće pogađa za 1:1.

Očekivano, Zvezda nije uspela da se konsoliduje posle primljenog pogotka, pa su Slovaci u nekoliko navrata kreirali dobre napade, ali sve do odlaska na odmor nije bilo značajnijih prilika.

Drugi deo igre počeo je dobrom šansom za Radonjića, koji je pobegao odbrani i izašao ispred golmana, ali nije stigao i njega da zaobiđe. To je bio trenutak kada je Zvezda krenula mnogo ofanzivnije i polako je sabijala rivala u kazneni prostor.

Mnogo je centaršuteva upućeno sa oba boka, ali nijedan nije pogodio traženog igrača, pa je uprkos inicijativi, domaćin ostao bez velikih prilika.

Možda i dve najbolje propustio je Rodić u finišu, Spartak je uspeo da se odbrani i sa stadiona Rajko Mitić odnese odličan rezultat.

Poznati su i potencijalni rivali u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona – pobednik ovog dvomeča igraće sa boljim iz duela Salcburga i Škendije. Austrijanci i Makedonci svoj prvi meč igraju u sredu.

Poraženi će nastaviti kvalifikacije za Ligu Evrope i igrati protiv boljeg iz meča Helsinkija i ljubljanske Olimpije.

B92

Be the first to comment on "SPARTAK SREĆNIJI IDE KUĆI: Remi na Marakani, Zvezda mora na pobedu u revanšu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*