TONI NADAL: Rafa zbog Novaka nije postao najbolji u istoriji!

Nadal-djokovic-tenis

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener španskog tenisera Rafaela, rekao je da je Novak Đoković sprečio njegovog bratanca da postane najuspešniji u istoriji.

Đoković je pre nekoliko nedelja u polufinalu Vimbldona eliminisao Rafu nakon dvodnevnog maratona u pet setova, potom osvojio trofej, a prema Tonijevim rečima, to je bio možda i odlučujući trenutak u trci za najtrofejnijeg tenisera svih vremena.

‘Bik sa Maljorke’ je ostao na 17 Grend slem titula, tri manje od Rodžera Federera kojeg je, kako kaže 58-godišnji trener, mogao da stigne da je slavio u Londonu.

„Nekada pobedite, nekada izgubite – to je sport. Morate biti spremni za sve. Rafa je imao dobar turnir, dva dobra meča u završnici turnira (protiv Del Potra i Đokovića) i mogao je da ga osvoji. Bila je to šansa da se približi Federeru, gotovo je dobio taj meč i zato smo svi toliko razočarani“, rekao je Toni Nadal.

Stručnjak koji sada vodi računa o Rafinoj akademiji Đokovića je rangirao veoma visoko kada je u pitanju svetski poredak.

„Uvek ga stavljam veoma visoko, ne samo sada, već od pre mnogo godina, kada je postao vrhunski igrač. Ima 13 Grend slem trofeja, ne znam koliko Mastersa i zaslužuje da bude na vrhu. On je jedan od najboljih u istoriji zbog finala i titula koje je osvajao“.

Potom je objasnio i šta odvaja ‘veliku četvorku’ od ostatka tura.

„Pokušavaju da napreduju svakoga dana i to je ono što ih čini najvećima. Federer je učinio da Rafael napreduje“.

Za kraj, prokomentarisao je i Nadalovu sezonu u kojoj je ponovo uspeo da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

„Ima gotovo savršenu godinu posle povrede. Povukao se na Australijan openu, osvojio Monte Karlo, Rim, Pariz i Barselonu i sezona je veoma dobra. Trenutno je prvi na ‘rejs listi’ i osvojiće još nekoliko titula“, zaključio je Toni.

B92

Be the first to comment on "TONI NADAL: Rafa zbog Novaka nije postao najbolji u istoriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*