MIJAILOVIĆ: Ovo je presudna godina za sudbinu Partizana, hteli su da nas unište!

Košarkaši Partizana ozbiljno su se pojačali ovog leta.

Čini se da će crno-beli posle par teških godina naredne sezone biti konkurentni u borbi za trofej u ABA ligi.

Prvi čovek kluba Ostoja Mijailović je u opširnom intervjuu za Blic izjavio da će sledeća sezona biti presudna za sudbinu Partizana.

– Ova sezona je presudna za sudbinu Partizana. Vratili smo dobar deo duga, ali nas očekuje da naredne tri ili četiri godine vraćamo godišnje 500.000 evra. Taj reprogram mora da se poštuje. Nećemo izgubiti na kvalitetu, bićemo konkurentni u ABA ligi. Videćemo hoćemo li imati sportske sreće. ABA liga će biti nikada jača. Radićemo u stilu Partizana, nećemo ići po svaku cenu napred, nećemo da dovodimo igrače koji su na zalasku karijere. Radimo dosta na skautingu, pravimo pametne ugovore, rekao je Mijailović za Blic.

Dotakao se i odnosa sa Crvenom zvezdom i Nebojšom Čovićem.

– Poštujem Zvezdu i njene igrače kao naše najveće rivale, ali nemamo nikakvu komunikaciju. Od nas imaju sportsko poštovanje, a što se tiče njihovog predsednika nemamo nikakvu saradnju. Mnoge stvaru koje on radi ne podržavam. Ne mislim na one u svom klubu, nego tamo gde se podudaramo, poput ABA lige. Neću da dozvolim da se Partizan kažnjava za izjave koje su potpuno benigne, a da predsednika Crvene zvezde ne kažnjavaju za komunikaciju tokom ABA plej-ofa koju ne znam ni kako bih nazvao. Da su se tada koristile propozicije o kažnjavanju na pravedan i pošten način, ABA liga bi mogla godinu dana da živi samo od kazni Čoviću i Bokanu. To je ono što šteti i Partizanu. Želeli su da ne bude više jak, unazadili su ga organizaciono i finansijski. Danas to nije više tako, opet imamo ime i prezime, zaključio je Mijailović.

Komentari na "MIJAILOVIĆ: Ovo je presudna godina za sudbinu Partizana, hteli su da nas unište!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*