SRBIJA JE ZEMLjA KOŠARKE: Orlići pregazili Francuze za finale Evropskog prvenstva!

Košarkaši Srbije do 18 godina ubedljivo su savladali Francusku rezultatom 78:67 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva.

Srbija je od samog starta bila bolja i na kraju slavila rezultatom 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22)

Od samog starta favorizovani „Orlići“ su krenuli da dominiraju nad Francuzima i ni u jednom trenutku meča protivnik nije uspeo da dođe do rezultata kojim bi se upitao konačni ishod meča, a tek su u poslednjoj deonici uspeli da ublaže poraz.

Još jedan maestralan meč odigrao je Marko Pecarski, koji je za više od 30 minuta na parketu zabeležio učinak od 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova.

Zapratite naš Instagram profil i uživajte u zanimljivim fotografijama i snimcima iz sveta sporta!

Zoran Paunović je postigao 13 poena, uz tri asistencije, a odličan je ponovo bio i Dejan Petrušev sa sedam poena, devet uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Kod Francuza istakao se Matis Dosu Jovo, koji je imao dabl-dabl učinak sa 12 poena i isto toliko skokova, dok niko drugi kod „trikolora“ nije bio ni dvocifren.

Srbija je tako nastavila da beleži fantastične rezultate i da zabeleži i petu pobedu zaredom. U osmini finala uništena je Ukrajina, zatim u neizvesnoj završnici četvrtfinala pobeđena Nemačka, a sada ubedljivo savladana i Francuska.

„Orlići“ će se u finalu sastati sa Letonijom, koja je rezultatom 91:80 pobedila Rusiju. Letonci su, kao i Srbija, izgubili prvi meč na šampionatu, a zatim zabeležili pet trijumfa.

Meč je na programu u nedelju od 19.45.

B92

Be the first to comment on "SRBIJA JE ZEMLjA KOŠARKE: Orlići pregazili Francuze za finale Evropskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*