CRVENO-BELI I DALjE MAKSIMALNI: Zvezda slavila na krovu, Voždovac promašio šansu za remi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac sa 2:1 na gostovanju u okviru trećeg kola Superlige.

Crveno-beli po prvi put ove sezone primili su gol, nakon što su, u Ligi šampiona i Superligi, na šest mečeva ostali bez zatresene mreže.

Golove za Zvezdu postigli su Veljko Simić i Nikola Stojiljković, dok je jedini strelac za Voždovac bio Duronjić.

Zvezdu je u vođstvo doveo Veljko Simić, fudbaler koji je tek pre neki dan potpisao za šampiona Srbije, posle povratka iz Švajcarske.

Simić je u 2. minutu meča sjajno šutirao i doneo prednost gostima na svom debitantskom meču.

Uz njega, prvi gol u crveno-belom dresu postigao je i Nikola Stojiljković, koji je u 25. minut iskoristio katastrofalnu intervenciju Ostojića i snašao se u kaznenom Voždovca.

Meč obeležen greškama dopunio je Rašid Sumaila, još jedan debitant u dresu Crvene zvezde, koji je loptu poklonio Duronjiću, a on nije imao većih problema da savalda golmana crveno-belih Zorana Popovića.

Voždovac je dobio „krila“ nakon postignutog gola i nastavio je da napada, a i da preti. Imali su fantastičnu priliku krajem meča, u poslednjih deset minuta, ali je prvo Popović sjajno intervenisao, a zatim Andrija Luković deganžirao loptu preko gola.

Luković je nastavio da bude jedan od najaktivnijih igrača domaćina, ali nikako nije uspevao da ozbiljnije ugrozi gol Zvezde.

Crvena zvezda izgledala je umorno pri kraju meča, Voždovčani su u nekoliko navrata mogli da dođu i do 2:2, ali im je nedostajala realizacija, pa su se crveno-beli na neki način izvukli.

Zvezdi je ovo bila treća pobeda u isto toliko mečeva odigranih u Superligi, pa je sada prva u Srbiji, dok je Voždovac, pored jedne pobede, zabeležio drugi poraz.

Aktuelnog šampiona Srbije sada očekuje duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa slovačkim Spartakom iz Tranave.

B92

Be the first to comment on "CRVENO-BELI I DALjE MAKSIMALNI: Zvezda slavila na krovu, Voždovac promašio šansu za remi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*