DEBAKL AMERIKANKE: Serena Vilijams doživela najteži poraz u karijeri!

Britanska teniserka Džoana Konta ponizila je veliku Serenu Vilijams u prvom kolu turnira u San Hozeu veoma ubedljivom pobedom.

Konta, trenutno 48. teniserka sveta, savladala je Vilijams sa neočekivanih 6:1, 6:0.

Vilijams se u martu ove godine vratila na teniske terene posle pauze zbog porođaja, pri kojem je imala neke potencijalno teške komplikacije, a najveći uspeh od tad ostvarila je na nedavno završenom Vimbldonu, gde je stigla do finala.

Serena nije imala preterano teške protivnice do finala, ali je uspevala da dođe do zasluženih pobeda zbog kvalitetne igre, u kojoj je pre svega problem bilo loše kretanje. U završnom meču tada je poražena od Anđelik Kerber 2:0 u setovima, poprilično rutinski, ali niko nije očekivao ovakav rezultat u prvoj rundi San Hozea.

Amerikanka je povela sa 1:0 u prvom setu i činilo se da je spremna da Konti pruži više nego pristojan otopr, ali od tog trenutna nije osvojila ni jedan jedini gem do završetka meča.

Dodatno čudi ishod meča s obzirom da je Serena dobila jedini prethodni međusobni susret sa Kontom, i to veoma ubedljivo prošle godine u četvrtfinalu Australijan opena sa 6:2, 6:3.

Konta je tako ostvarila jednu od većih pobeda u karijeri, nakon što je odigrala neočekivano loš deo sezone na travi.

Najbolja teniserka svih vremena je pretrpela jedan od, ako ne i najteži poraz u svojoj karijeri, a vidno nezadovoljno je izgledala na terenu posle meča, a i na konferenciji za medije.

Serena je pre ovog debakla najubedljiviji poraz imala od Simone Halep u finalu završnog turnira 2014. godine, kada je poražena sa 6:0, 6:2.

B92

 

Be the first to comment on "DEBAKL AMERIKANKE: Serena Vilijams doživela najteži poraz u karijeri!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*