SRBIJA IMA NOVU TENISKU HEROINU: Olga Danilović posle velike borbe prošla u svoje prvo WTA finale!

Olga Danilović, mlada srpska teniserka, napravila je novu senzaciju plasmanom u finale turnira u Moskvi.

Danilovićeva je pobedila Alijaksandru Sasnovič iz Belorusije rezultatom 6:2, 5:7, 7:5 posle više od dva časa borbe.

Srpkinja je tako nastavila da beleži neverovatne rezultate, nakon što je u glavni žreb turnira ušla kao „srećna gubitnica“, ali zatim pobedila nekoliko teniserki, uključujući i 10. na svetu Juliju Gerges, i zaslužila plasman u veliko finale.

Ovo je najveći uspeh u karijeri perspektivne srpske teniserke, koja nikada do Moskve nije imala pobedu na WTA turu, a sada je došla do veliko finala, uz jedan jedini izgubljeni set.

Danilovićeva je fantastično otvorila duel i kontrolisala ritam prvog seta, a pogotovo dobra bila u najbitnijim trenucima i veoma ubedljivo slavila u tom delu igre.

U drugom setu Olga je nastavila da ‘šamara’ lopticu i da vodi poene i tonus udaraca joj je ostao na nivou. Pravi brzi brejk, vodi sa 2:0 i prilikom ritern gema ima 0:30, ali ne uspeva da dođe do duplog oduzimanja servisa protivnici.

Taj mali kiks joj se obio u glavu, pa Sasnovič uspeva da vrati brejk, a obe teniserke od tog trenutka poprilično lako uzimaju svoje servis gemove, sve do 12. gema druge deonice meča, kada je Olgi malo popustila koncentracija. Alijaksandra to koristi i meč odvodi u treći, odlučujući set.

U trećem setu slična priča kao u prvom – Danilovićeva je bila fokusirana, nije je poremetio nesrećan gubitak drugog seta i došla do velikih 5:2 i gema u kojem servira.

Ipak, nije uspela da iskoristi tu šansu, a ni neku od narednih, pa je Sasnovič nekako uspela da se ‘dogega’ do 5:5.

Tada je Olga pokazala „od čega je satkana“, ostala je pribrana, iako se često okretala ka svom boksu, došla do novog brejka, a prilikom sledećeg servis gema nije bilo nikakvih problema i Olga Danilović će nastupati u finalu turnira u Moskvi.

Srpkinja će u finalu u nedelju igrati protiv domaće teniserke Anastasije Potapove, devojke koja je samo par meseci mlađa od Danilovićeve. Potapova je u tri odigrana seta bila bolja od favozirovane slovenačke teniserke Tamare Zidanšek.

U tom završnom meču turnira teniski svet će po prvi put dobiti šampionku koja je rođena u novom milenijumu.

B92

Be the first to comment on "SRBIJA IMA NOVU TENISKU HEROINU: Olga Danilović posle velike borbe prošla u svoje prvo WTA finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*