OLGA POSLE NAJVEĆEG USPEHA U KARIJERI: Mama nam je već kupila povratne karte!

Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da je majka već kupila povratne avionske karte posle poraza u kvalifikacijama za turnir u Moskvi.

Ipak, informacija da će zbog povrede jedne od koleginica zaigrati u glavnom žrebu stigla je na vreme, pa Olga danas može da se pohvali plasmanom u prvo WTA polufinale – pobedom nad desetom igračicom sveta Julijom Gerges iz Nemačke.

„Mislim da sam negde oko deset igrala meč i izgubila, da bi moja mama nedugo zatim kupila povratne avionske karte. Otišle smo na Crveni trg u šetnju, pre nego što me je nazvao trener i rekao mi da moram da se vratim. Upitala sam ga zašto, pošto sam izgubila i zakazala let za sledeći dan, a on mi je samo odgovorio – ‘Ne, ne… Igraš sutra!’. Bila sam u špku, ali sam se odmah vratila u hotel“, rekla je Ogla u širok osmeh.

Olga je nedelju bila bolja od Nemice Vivijan Haizen u dva seta, da bi potom bila poražena od Špankinje Paule Badose Gibert na poslednjem koraku pred glavni žreb, ali je sudbina ipak htela drugačije.

„Svaka pobeda ovde je važna za mene, ali je ova ipak posebna jer sam je izvojevala protiv jedne od najboljih igračica sveta. Neverovatan je osećaj, sve ovo što se dešava je zaista neveorvatno“, istakla je Danilovićeva i potom opisala spomenutu zanimljivu situaciju:

Rivalka u borbi za prvo veliko finale čeka je Beloruskinja Aleksandra Sasnović, trenutno 42. igračica sveta.

„Kada igrate protiv igračica kao što je Julija, jedna od svakako najboljih na svetu, ne možete da pravite ne znam kakav plan. Svi iz mog štaba rekli su mi da ostanem fokusirana, da igram svoju igru i ne dozvolim prevelike oscilacije. Takođe, dobila sam instrukcije da čuvam svoje servis, pošto ona zaista ima odličan prvi početni udarac. Trudila sam se sve vreme da nađem pravi ritam i pravo mesto na terenu, ali mislim da je odluka da se borim za svaku lopticu do samog kraja meča bila presudna“.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 750.000 dolara.

B92

Be the first to comment on "OLGA POSLE NAJVEĆEG USPEHA U KARIJERI: Mama nam je već kupila povratne karte!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*