VILANDER: Federer je zbog terena broj jedan poražen na Vimbldonu!

Teniski stručnjak Mats Vilander veruje da je razlog poraza Rodžera Federera na Vimbldonu igranje na Terenu broj 1.

Federer je na terenima Vimbldona poražen u četvrtfinalu, kada je protiv Kevina Andersona vodio 2:0, a onda neočekivao izgubio meč.

Vilander je za Skaj rekao da misli da je to što je taj meč odigran na Terenu broj 1, a ne na Centralnom na kojem su tog dana svoje mečeve i igrali Rafa Nadal i Novak Đoković, uticalo na igru Švajcarca i konačan ishod meča.

„Mislim da je to bio bitan faktor. Trava je zelenija na Terenu 1, jer se na Centralnom više igra. Kevin Anderson je par puta igrao na ‘kecu’ ove godine, a Rodžer nije poslednje tri godine. Na glavnom imate krov, a na ovom nemate, pa je zato i više vetrovito. To nije izgovor, ali je jedan od razloga zašto Federer nije igrao na najvišem nivou“, rekao je Vilander.

Vilander je ujedno i pohvalio Andersona na dobroj igri, ali Rodžer je po pitanju igranja na ‘kecu’ još ranije rekao da to nije razlog poraza.

„Ne mislim da bi se išta promenilo da sam na njemu igrao i prošle godine. Nije kao da bih se setio kako je to bilo tada. Mislim da to nikako nije uticalo na moj poraz. Imao sam svoje prilike, propustio sam ih… sve je to moj problem“, tada je izjavio Federer.

Anderson je na Vimbldonu ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri, jer jer posle preokreta protiv švajcarskog tenisera, u polufinalu izbacio Džona Iznera u trećem najdužem teniskom meču Open ere, a zatim u finalu bio poražen od Đokovića.

B92

Be the first to comment on "VILANDER: Federer je zbog terena broj jedan poražen na Vimbldonu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*