ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U PLIVANjU PERAJIMA I BRZINSKOM RONjENjU: Istorijski rezultat Andreja Matića u maratonu na Adi Ciganliji!

FOTO: CMAS

U Beogradu je završeno 20. Svetsko prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore.

Poslednjeg takmičarskog dana na Adi Ciganliji srpski predstavnik Andrej Matić (22) napravio je istorijski rezultat osvojivši šesto mesto (26 učesnika) u disciplini maraton na 6.000 metara.

Ovo je bio i najbolji rezultat srpskog tima na ovom SP. Andrej je i prethodnih dana takmičenja bio veoma uspešan, pošto je u svim disciplinama u kojima je učestvovao oborio državne rekorde.

Matićevi dobri rezultati nisu nikakva slučajnost, već plod mukotrpnog rada sa ocem Zoranom i stricem Miškom.

Ubedljivo najuspešnija selekcija na ovom SP bila je reprezentacija Rusije, koja je osvojila preko 30 medalja.

Preostala su da se održe samo Univerzitetsko takmičenje, koje je na programu 21. i 22. jula na bazenu „Milan Gale Muškatirović“.

Beograd se još jednom pokazao kao pravi domaćin i organizator. Vredi napomenuti da takmičenje ne bi moglo da se održi na ovako visokom nivou bez predsednice SOPAS-a Božane Ostojić, koja se potrudila da u glavnom gradu Srbije u ovih proteklih nekoliko dana sve bude na visokom nivou.

Andrej Matić i Božana Ostojić

 

 

3 Comments on "ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U PLIVANjU PERAJIMA I BRZINSKOM RONjENjU: Istorijski rezultat Andreja Matića u maratonu na Adi Ciganliji!"

  1. Čestitke porodici Matić, sve najbolje
    Željko

  2. Cestitke, jel mu ovo baka na slici

  3. Ma kakav Lenđer i društvo (posuđeni dan ranije od klasičnog plivanja)?! Jedini pravi plivač perajama Srbije je Andrej Matić (i njegovi drugari iz Akvamonta)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*