ŠAMPION RUTINSKI ZAPOČEO ODBRANU TITULE: Zvezda ubedljivo savladala Dinamo na startu Superlige!

FOTO: FK Crvena zvezda

Za novajliju u Superligi dobar je i drugi tim šampiona. Rezervisti Crvene zvezde su na prvoligaškoj premijeri bez većih problema savladali Dinamo iz Vranja – (1:0). Dok su se prvotimci odmarali za prvi meč sa Suduvom u utorak, ukazanu šansu su pre svih iskoristili strelci golova, vezista Dušan Jovanić, mladi napadač Dejan Joveljić i brzonogi Milan Jevtović.

Za prvenstveni debi u novoj sezoni, Vladan Milojević nije promešao karte, nego je promenio čitav špil. U odnosu na meč sa Spartaksom, trener crveno-belih u prvi tim je gurnuo čak devetoricu novih igrača. Samo su zadržani defanzivac Degenek i kreator Ebisilio. U najjačem timu debitovao je Zvezdin školarac, levi bek Aleksa Terzić (1999. godište), a šansu u napadu dobio je njegov vršnjak Dejan Joveljić. Kao kapiten, ekipu je predvodio Marko Gobeljić.

„Hoćemo titulu“ – stigla je na startu poruka sa raspevnog severa. Međutim, prvu šansu na utakmici su stvorili gosti. U drugom minutu napadač Vranjanaca iz Gane, Zakarija Suraka, vešto je izbacio Degeneka i levicom pogodio spoljni deo stative.

Domaćin počinje opasnije da preti od 16. minuta, Jovičić je odlično proigrao Jevtovića a njegov šut dobrom intervencijom zaustavlja golman gostiju Uroš Đurić. Dva minuta kasnije, novajlija iz Vojvodine Dušan Jovančić je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali nije imao sreće, pogodio je stativu. Vratilo se Jovančiću u finišu prvog dela. Ovoga puta Degenek je posle kornera pogodio stativu, lopta se odbila do raspoloženog veziste koji ovoga puta pogađa za 1:0.

Veliki trud isplatio se Joveljiću u 52. minutu kada je posle akcije Ebisilija ostao sam, zatresao mrežu i mladalački, kao furija otrčao da se pohvali i pokloni severu – 2:0.

Vranjanci se otvaraju i ostavljaju odbranu na vatrometini, što kažnjava Milan Jevtović da se upiše u strelce i stavi tačku na Zvezdin prvenstveni prvenac – 3:0.

Novosti

Be the first to comment on "ŠAMPION RUTINSKI ZAPOČEO ODBRANU TITULE: Zvezda ubedljivo savladala Dinamo na startu Superlige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*