PROMENE U ABA LIGI: Dodik zamenio Čovića na mestu predsednika, takmičenje kreće 29. septembra!

Skupština klubova košarkaške ABA lige donela je danas odluku da nova sezona počne 29. septembra i traje do 22. aprila kada je krajnji rok za završetak finalne serije.
Regularni deo takmičenja završiće se 17. marta, a plej-of počeće šest dana kasnije.

Šampion Srbije, Crvena zvezda sezonu će početi na domaćem terenu utakmicom protiv Cibone, dok će osvajač Kupa Radivoja Koraća, Partizan igrati u gostima protiv Cedevite. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja odbranu trofeja počeće na domaćem terenu utakmicom protiv Krke, povratnika u ABA ligu.

Mega Bemaks novu sezonu počinje utakmicom protiv Igokee u gostima, dok FMP u Železniku dočekuje Zadar.

Zvezda će u drugom kolu regionlanog takmičenja imati veliki izazov, pošto će u dvorani Morača gostovati Budućnosti, a prvi „večiti“ derbi između crveno i crno-belih igraće se 23. novembra, a domaćin će biti Partizan.

ABA liga je takođe saopštila da će se ovogodišnji Super kup u svom drugom izdanju održati od 20. do 23. septembra u Laktašima, a učestvovaće sedam najboljih ekipa iz prethodne sezone, odnosno Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija, kao i domaćin Igokea.

Skupštini klubova u beogradskom hotelu Kraun plaza (Crowne plaza) konstatovala je da je prethodna sezona „bila izuzetno uspešna i da predstavlja prekretnicu u razvoju regionalne košarke“.

– Prva liga je po svim aspektima otišla korak napred, što je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Superkupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke. U prilog tome govori rast posete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama ABA lige – navodi se u saopštenju.

Direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa jednoglasno su dobili novi mandat, a u njihovom izveštajima za prethodnu sezonu ističe se da je ABA liga učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige izvršene su promene u Predsedništvu.

Predsedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mesto potpredsednika Predsedništva ABA lige pripalo FMP-u i njenom predsedniku Predragu Milojeviću.

BETA

Be the first to comment on "PROMENE U ABA LIGI: Dodik zamenio Čovića na mestu predsednika, takmičenje kreće 29. septembra!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*