BEZ MUKE I PROBLEMA: Još jedna ubedljiva pobeda vaterpolista Srbije za overu prvog mesta!

Vaterpolisti Srbije deklasirali su Slovačku i overili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva sa prvog mesta u grupi D.

Delfini’ su u jutarnjem terminu u Barseloni odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno i slavili rezultatom 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0)

Sve je već bilo rešeno posle prvih osam minuta jer su naši reprezentativci imali prednost od 5:1, što je bila sasvim dobra zaliha da se opuštenije odrade sledeće tri četvrtine.

Izabranici Dejana Savića su počeli veoma koncentrisano u odbrani, bili efikasni u napadu i lako potvrdili epitet favorita. To je bilo dovoljno, uprkos padu koncentracije u sledeće dve četvrtine kada su protivnici zapretili i uspevali da pariraju, ali trijumf ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Filip Filipović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk postigli su po dva gola, dok je jedan dodao Nemanja Vico.

S druge strane, najbolji kod Slovaka bio je dvostruki strelac Lukaš Durik, a po jednom su se u strelce upisivali Mihal Uradnik i braća Maroš i Marek Tkač.

Ovim trijumfom je Srbija overila četvrtfinale i sebi obezbedila tri dana odmora, što je veoma važno u ovakvom formatu takmičenja.

Još nije poznato ko će nam biti rival, pošto se čeka pobednik plej-ofa između drugoplasirane ekipe iz grupe A i trećeplasirane iz grupe C.

Ta utakmica je na programu u utorak, 24. jula, a termin će biti naknadno poznat.

B92

Be the first to comment on "BEZ MUKE I PROBLEMA: Još jedna ubedljiva pobeda vaterpolista Srbije za overu prvog mesta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*