SKANDALOZNA IZJAVA PREDSEDNIKA HNS: Posle „domovinskog“ rata ovo može napraviti samo fudbal!

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker negira da su za poraz Hrvatske u finalu Svetskog prvenstva krivi VAR i sudija, već bolja ekipa. Kaže da želi da uživa u trenutku i da ovakvo raspoloženje može da stvore samo ‘domovinski rat’ i fudbal.

Hrvatska je bila na korak od toga da postane prvak sveta u fudbalu, ali je prejaka bila reprezentacija Francuske koja je pobedila 4:2. Šuker kaže da je Hrvatska imala svoje prilike da pobedi, u drugom poluvremenu je imala i periode inicijative, ali nije mogla do četvrtog preokreta na SP.

Predsednik HNS tvrdi da je to posledica sistemskih ulaganja poslednjih decenija.

„Kažete Francuska je danas pobedila. Pa zato što je ulagala već desetak, 20, 30 godina na ovom nivou. Mi smo sa ovim našim budžetom napravili da je većina igrača iz mlađih selekcija tu na Sve je to rad i drugu opciju nemamo“, rekao je Šuker novinarima posle finala.

Sledi novi takmičarski ciklus već od jeseni.

„Da krenemo u devetom mesecu od nule, čeka nas Španija neka se igrači dobro odmore, ne želim da pričam o treneru, nemojte da kalkulišete, pustite jedno sedam dana da se svi odmorimo. Sešćemo posle toga, možda ćemo imati i izvršni odbor pa ćemo videti šta smo sve napravili“.

Na pitanje da li je sada pravo vreme za izgradnju nacionalnog stadiona u Hrvatskoj, Šuker kaže da neće sada o tome.

„Ne bih sada o teškim rečima. Niste me prenosili u poslednje tri godine kad sam malo kukao, a sad ne želim odmah posle utakmice ja ispadati… Sad želim da pričam o hrvatskom čudu u celom svetu, ovde se svi novinari dive i samo to želim“.

Zaključuje da je posle ovakvog uspeha jasno da će i politika probati da se okoristi za poene, jer malo stvari tako jako motiviše Hrvate kao ovo prvenstvo.

„Izbori su za dve godine, niste ni vi od juče. Setite se one reči – kad politika ima svoj mali interes sigurno je da će ga uzeti. Nadam se da je sad cela Hrvatska ‘za’. Ovo nakon ‘domovinskog rata’ može jedino da napravi sport. Zahvalio bih se akterima, idemo ponosni i dignuta čela. Nadam se da će i kod nas doći i dozvole i projekti“, objasnio je prvi čovek hrvatskog saveza.

Dodaje da je Luka Modrić pokazao svetu da je postao legenda, ne samo u Hrvatskoj. Izrazio je želju da Modrić ostane u reprezentaciji i dalje, a suđenje nije hteo da komentariše.

„Trebamo poštovati VAR, nemojmo ga sad uništiti, setimo se Svetskog prvenstva. U Brazilu nisam komentarisao kad ste svi vi komentarisali. Evo sad da pomognem VAR. Bio je jedanaesterac, ali nemojmo razgovarati u sudiji u ovom trenutku. Bolja ekipa je pobedila, dali su više golova od nas. Video sam ruku i promenila je pravac. Da li taj umor, da li je to ceh. Možda je to najteži udarac koji smo primili. Ali nećemo se žaliti. Čestitamo kao pravi junaci“, objasnio je Šuker.

B92

Be the first to comment on "SKANDALOZNA IZJAVA PREDSEDNIKA HNS: Posle „domovinskog“ rata ovo može napraviti samo fudbal!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*