MARATONU KONAČNO DOŠAO KRAJ: Anderson posle pet setova i više od šest sati savladao Iznera!

Kevin Anderson je pobedio Džona Iznera u polufinalu Vimbldona sa 3-2 u setovima, 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 26:24.

Džon Izner i Kevin Anderson su odigrali su drugi najduži meč na Vimbldonu i najduži u polufinalu ovog turnira jer su ga završili za šest sati i četrdeset minuta.

Zbog stila igre dvojice igrača, bilo je očekivano da bi meč mogao da potraje, ali se malo ko nadao da će sa terena izaći tek pet minuta pre 21 sat.

Od starta manje-više ni jedan ni drugi nisu odstupali od svog proverenog šablona i igre. Dva metra visine, snažan servis, pa ako protivnik vrati, onda izlazak na mrežu.

Prvi set bio je zanimljiv samo u trećem gemu kada je Anderson spasao tri brejk lopte, da bi sedam gemova kasnije u sličnu situaciju stavio i Iznera.

Pri rezultatu 5:4, Anderson je imao brejk i set lopticu, nije je iskoristio pa je Amerikanac izjednačio na 5:5 i time samo odložio gubitak prvog seta nakon taj-brejka (6:8).

Na isti način je odlučen i drugi set u kome je samo u devetom gemu Anderson nakratko zapretio brejkom. Sjajan start taj-brejka imao je Izner, poveo 3:0 i do kraja održao prednost za izjednačenje u setovima.

Tek u trećem setu viđeni su prvi brejkovi na meču u kome su obojica servirala potpuno razorno i sa minimalnim odstupanjima. Prvo je Izner izgubio svoj servis za 5:3, ali je napravio ribrejk za 5:4, da bi u nastavku seta sa 11:9 dobio taj-brejk i poveo 2-1.

To nije bio kraj maratona jer je Anderson u narednom setu napravio dva brejka i sa 6:4 poravnao na 2-2.

Tek tada je usledio „pakao“ zbog kog se postavlja pitanje – da li je peti set bez taj-brejka dobro rešenje?

Servisi su radili kao sat, a sat je posle 10:10 pokazivao pet sati igre čime je oboren rekord Vimbldona u trajanju meča kada je reč o polufinalima.

Nagoveštaj brejka je dao Anderson na 17:17 kada je imao 15:40 na servisu Iznera, ali je Amerikanac odservirao vanserijski i spasao se.

Maratonski meč je nastavljen do 24:24 kada je Anderson opet došao do brejk loptica. Iskoristio je drugu, a Izner nije uspeo da ponovi epilog iz meča sa Nikolasom Mauom pre skoro deceniju na istom turniru (Izner je dobio 70:68 u petom setu).

Anderson je posle napravljenog brejka za 25:24 uspeo rutinski da reši peti set u svoju korist i plasira se u finale.

B92

Be the first to comment on "MARATONU KONAČNO DOŠAO KRAJ: Anderson posle pet setova i više od šest sati savladao Iznera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*