REAL SA NIŠAVE ZGROMIO MALTEŽANE: Poker Radničkog u povratku na evropsku scenu!

FOTO: FK Radnički

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su maltešku Gziru sa 3:0 u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nišlije su na svojoj premijeri u evropskim takmičenjima posle 35 godina potpuno opravdali ulogu favorita, a golove za njih su davali Pankov, Haskić i Mrkić.

Moglo je da bude i više od 3:0, ali je potpuni debakl gostiju sprečio 37-godišnji golman Justin Haber.

Radnički je od starta svoje evropske premijere posle dugo godina počeo da se ponaša kao favorit na terenu.

Nišlije su kontrolisale loptu, ali se u prvoj opasnoj situaciji našao fudbaler Gzire. Samb je primio loptu od Bilbaa u šesnaestercu Radničkog, izašao je sam ispred Živkovića i šutirao visoko iz idealne situacije.

Međutim, pomoćnik sudije Džejsona Barsela iz Gibraltara je video da je Samb bio malo iza leđa odbrane Radničkog i podigao je zastavicu po prvi put.

Grbić je u 13. minutu lukavo pokušao gotovo iz mrtvog ugla posle auta, a samo minut kasnije Stanisavljević centrira iz kornera, na petercu je najviše skočio defanzivac Radovan Pankov i po sredini gola je pogodio za 1:0.

Radnički je solidnu šansu imao posle slobodnog udarca u 20. minutu kada je lopta otišla pored gola Habera, ali najbolju priliku Nišlije propuštaju u 32.

Haskić se ubacio po levoj strani, dobio pas kroz odbranu i poslao povratnu loptu za Petra Grbića, a ovaj je šutirao pored gola iz čiste situacije sa desetak metara.

Gzira je čak i dala gol Radničkom, ali je Mambuana u 25. minutu bio u drugom ofsajdu svoje ekipe.

Do poluvremena nakon solidnog pokušaja Samba iz 40. minuta, te šuta Stanisavljevića iz slobodnjaka nije bilo uzbuđenja, pa je Radnički na pauzu otišao s prednošću.

U nastavku je Radnički zaigrao bolje. Ako je u prvom delu igre bilo bojazni da bi Gzira mogla da se jednom provuče bez ofsajda i postigne gol, taj osećaj je razbijen već do 55. minuta.

Prvo je u 50. Pankov promašio odličnu šansu glavom, ali već u 53. Grbić ubacuje po zemlji za Haskića, a ovaj u padu iz peterca pogađa malu mrežu za 2:0.

Nišlije su iskoristile uzdrmanost Maltežana i gotovo u narednom napadu Stanisavljević upošljava Mrkića sporom loptom koju niko iz zadnje linije nije pokupio.

Očajnu reakciju Mrkić koristi, izbija sam ispred golmana Habera, vara ga i ubacuje loptu u praznu mrežu za 3:0.

Usledile su dve fantastične odbrane Habera koji je „skinuo“ golove Haskiću i Stanisavljeviću, da bi Mićić nakon toga u 68. minutu pogodio prečku.

Haskić je potom promašio stopostotnu priliku, a Gzira nije mogla ni preko pola, a ne do pogotka.

Najelpšu akciju na meču je isti igrač krunisao svojim drugim golom u 85. minutu. Stanković je ubacio iz auta do Jovanovića, ovaj je glavom vratio do Haskića, a Haskić iz prve po zemlji šutirao u donji levi ugao gola Habera i tako postavio konačan rezultat.

Radnički je do kraja napadao, Haber je do kraja branio koliko je mogao, ali je niška ekipa bar na jedno veče pokazala da pripada Evropi i zasluženo razbila protivnika.

Revanš prvog kola je za sedam dana na Malti.

B92

Be the first to comment on "REAL SA NIŠAVE ZGROMIO MALTEŽANE: Poker Radničkog u povratku na evropsku scenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*