SAUTGEJT: Hrvatska je veliki test, Sterling ključan!

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da će utakmica protiv Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva biti veliki test za njegovu ekipu, ali da nije ni očekivao da će u završnici biti drugačije.

„Hrvatska je proizvela neke neverovatne igrače za tako malu zemlju. To će biti veliki test za nas, ali nismo ni očekivali da će biti drugačije“, rekao je Sautgejt.

Engleska će u sredu od 20 časova igrati protiv Hrvatske, u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. To je prvi put od 1990. godine da se Engleska plasirala u četvrtfinale.

Engleskog reprezentativca Rahima Sterlinga kritikovali su navijači tokom Svetskog prvenstva, posebno zbog slabe efikasnosti, a Sautgejt je rekao da je fudbaler Mančester sitija bio jedan od ključnih igrača za plasman u polufinale.

Takođe, iz hrvatske ekipe rekli su da je Sterling jedan od najopasnijih engleskih igrača.

„Nisam iznenađen time. Ako pogledate naše napadačke akcije, on je bio ključan. Svi ga poštuju u ekipi, a isto je i sa brojnim bivšim fudbalerima. Svi smo zadovoljni njegovim doprinosom. On je velika pretnja po protivnika“, naveo je Sautgejt.

Govoreći o reprezentativcu Džordanu Hendersonu, Sautgejt je rekao da je taj igrač dugo bio potcenjivan.

„On je izvanredan vođa. Kvalitet njegove igre je otišao na novi nivo. Igra na vrhuncu“, dodao je selektor.

Henderson je rekao da Hrvatska ima odlične igrače sredine terena, a da je Luka Modrić možda najbolji vezni igrač protiv kojeg je igrao

Otkako je Henderson u timu, Engleska nije izgubila u 30 uzastopnih utakmica. On je rekao da ne obraća previše pažnje na to, već da njegova ekipa igra i pobeđuje kao tim.

Henderson je rekao da je Sautgejt vratio identitet ekipi i da je jedinstvo svih u timu nagrađeno plasmanom u polufinale Mundijala.

BETA

Be the first to comment on "SAUTGEJT: Hrvatska je veliki test, Sterling ključan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*