POLAKO SE SVE VRAĆA NA SVOJE MESTO: Đoković pobedio Nišikorija i plasirao se u prvo polufinale od 2016. godine!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Japanca Keija Nišikorija sa 3:1 u setovima u četvrtfinalu Vimbldona, te se plasirao u polufinale.

Đoković je japanskog tenisera savladao posle dva časa i 38 minuta borbe rezultatom 6:3, 3:6, 6:2 6:2.

Novak je ovim rezultatom došao na korak od velikog finala Vimbldona, takmičenja koje je tri puta osvajao, a poslednji put 2015. godine.

Najbolji srpski teniser je odlično počeo meč, u prvom setu mu je većina zamisli polazila za rukom i to je oslikalo i rezultat tog dela igre.

U drugom, počelo je slično. Đoković dolazi do brejk lopte u prvom gemu drugog seta, koju ne koristi, kao i tri vezane u trećem gemu istog dela igre. Tada, dolazi do neočekivanog pada i velikog popuštanja koncentracije za Srbina, pa Nišikori to koristi i manje-više lako dolazi do drugog seta i poravnanja rezultata.

S obzirom na Đokovićevu igru u dosadašnjem delu turnira, ovakav pad u igri niko nije očekivao, ali se verovalo da pobeda nije toliko daleko, bez obzira na sve.

Ipak, start trećeg je podsećao na start prethodnog seta. Posle neuspešnog poena na brejk lopti u četvrtom gemu, Nišikori propušta tri prilike zaredom da povede 3:2.

Novak to kažnjava, koristi brejk šansu u narednom gemu, a onda i treću deonicu meča rutinski rešava u svoju korist sa 6:2.

Trend lošeg početka setova Srbin je nastavo i u četvrtom setu, jer je svoj servis ‘prepustio’ Japancu odmah na startu. Međutim, to kao da je nešto probudilo u Đokoviću, koji svoj nivo igre diže drastično, ekspresno vraća brejk, pravi novi, a nedugo zatim i još jedan, pa četvrti set uzima istom prednošću sa kojom je bio bolji u prethodnom.

Đoković je u ovom meču pokazao koliko veruje u svoj forhend, pre svega, ali i da kada ne radi servis onako kako je radio prehodnih meseci, nema razloga za brigu. Na trenutke je dolazilo do padova koncentracije, pogotovo sredinom drugog i početkom trećeg seta.

Ništa od navedenog nije sputalo do nedavno najboljeg tenisera planete da ne iskomplikuje sebi stvari previše i plasira se u novo polufinale, prvo posle US opena 2016. godine!

Novak se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela između prvog tenisera ATP rang liste Rafaela Nadala i, uvek nezgodnog i požrtvovanog, Argentinca Huana Martina del Potra.

B92

Be the first to comment on "POLAKO SE SVE VRAĆA NA SVOJE MESTO: Đoković pobedio Nišikorija i plasirao se u prvo polufinale od 2016. godine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*