NULA U RIGI: Zvezda dominirala, ali nije uspela da pobedi!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Spartaksom iz Jurmale, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića dominirali su terenom tokom svih 90 minuta utakmice, međutim to nisu uspeli da krunišu pogotkom.

Meč je obeležila i povreda Nikole Stojiljkovića koji je već posle 20 minuta igre morao da napusti teren. Njega je zamenio Milan Pavkov i za sada se ne zna o kakvoj vrsti povrede se radi.

Aktuelni šampion Srbije vraća se u Beograd sa povoljnim rezultatom, pošto nije primila gol u Letoniji. Pobednik ovog meča igraće sa boljim iz meča Suduva/Apoel (prvi meč 3:1 za Suduvu).

Revanš meč igra se za nedelju dana na stadionu „Rajko Mitić“.

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, što je donekle i očekivano pošto je ovo bio prvi takmičarski meč Crvene zvezde u sezoni 2018/2019.

U startnoj postavi našli su se reprezentativci Milan Rodić i Nemanja Radonjić, i upravo je leva strana bila najproduktivnija u prvom delu igre. Napadali su crveno-beli uglavnom po ovoj strani i to je donelo nekih rezultata.

Veoma dobru priliku propustio je Ben u 31. minutu. Radonjić odlično je prošao po levom boku, ubacio loptu u kazneni prostor, međutim Ben je šutirao preko gola.

Odmah na drugoj strani zapretio je i Spartaks, a loptu sa gol linije izbacio je Milan Rodić. Možda i najbolju šansu Zvezda je propustila u 42. minutu.

Odbrana Spartaksa loše je odreagovala, lopta je iznenada došla do Pavkova, koji je iz veoma dobre pozicije šutirao pored desne stative. To je ujedno bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.

Tokom drugog poluvremena crveno-beli nastavili su da dominiraju, ali je rezultat bio isti – nula na semaforu. Šansu su imali Ben, Pavkov i Rodić, međutim mreže su mirovale.

Hladan tuš za izabranike Vladana Milojevića mogao je da dođe u 87. minutu kada je Milan Borjan spasao tim gubitka. Babić je pogrešio, lopta je došla do Agirea koji je izašo sâm ispred golmana Zvezde. Na sreću crveno-belih odlično je reagovao i zaustavio ovaj pokušaj.

Do kraja meča nije većih uzbuđenja, pa se tako završio rezultatom 0:0.

B92

 

Be the first to comment on "NULA U RIGI: Zvezda dominirala, ali nije uspela da pobedi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*