LETONSKI MEDIJI O ZVEZDI: Stigao nam je šampion Evrope!

FOTO: FK Crvena zvezda
Letonski mediji u najavi fudbalske utakmice Spartaks – Crvena zvezda podsećaju da je u Rigu došao nekadašnji prvak Evrope i da domaćina čeka težak zadatak u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

List „Dione“ u prvi plan ističe kvalitetan sastav ekipe Vladana Milojevića i da najveća opasnost preti od srpskog reprezentativca Nemanje Radonjića.

– Radonjić je igrao na Mundijalu, a tamo je bio još jedan igrač Zvezde Milan Rodić – ističe se u tekstu u kome se pamti debakl letonskog Ventspilsa protiv Crvene zvezde (2:1, 7:0) pre sedam godina kada je trener bio Robert Prosinečki.

Drugi list „Neatkariga“ navodi da su dres Zvezde nosili asovi poput Dragana Džajića, Dejana Savićevića, Prosinečkog, Darka Pančeva i drugih, kao i da se najtrofejniji srpski klub popeo na krov Evrope 1991. godine.

Ostali dnevni listovi nisu previše pažnje posvetili utakmici, akcenat je najviše na tenisu i Vimbldonu, pošto se najbolja letonska teniserka Jelena Ostapenko, prošlogodišnja šampionka Rolan Garosa, plasirala u polufinale i čeka je duel sa Nemicom Angelik Kerber.

Fudbal je u ovoj baltičkoj zemlji četvrti sport po popularnosti, iza košarke, tenisa i hokeja.

Utakmica između Spartaksa i Crvene zvezde igra se danas od 18 sati na stadionu Skonta.

Tanjug

Be the first to comment on "LETONSKI MEDIJI O ZVEZDI: Stigao nam je šampion Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*