FUDBAL NE DOLAZI KUĆI: Mandžukić golom u produžecima srušio Englesku i odveo Hrvatsku u veliko finale!

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Moskvi pobedila selekciju Engleske sa 2:1 posle produžetaka.

Engleska je na stadionu Lužnjiki povela golom Kirana Tripijea u petom minutu iz slobodnog udarca, ali je Hrvatska golovima Ivana Perišića u 68. i Marija Mandžukića u 109. minutu stigla do najvećeg uspeha u istoriji.

Fudbaleri Hrvatske će se za titulu prvaka sveta boriti protiv Francuske.

Utakmica je odlično počela za Englesku pošto je stigla do prednosti već u petom minutu.

Luka Modrić je na dvadesetak metara od gola skrivio prekršaj, a slobodan udarac sjajno je izveo Tripijer i pogodio za 1:0 pored nemoćnog Danijela Subašića.

Do kraja prvog poluvremena obe ekipe su imale prilike. Najbolju šansu za Englesku imao je Džesi Lingard u 36. minutu, kada je ostao sam na ivici šesnaesterca ali je šutirao vrlo loše. Na drugoj strani, priliku da donese izjednačenje Hrvatskoj nije iskoristio Ante Rebić.

Hrvatska je izjednačila u 68. minutu golom Perišića. Šime Vrsaljko je lepo centrirao s desne strane, a Perišić se najbolje snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu iza ledja Pikforda.

Samo četiri minuta kasnije Hrvatska je mogla do potpunog preokreta, ponovo je u dobroj prilici bio Perišić, ali je ovog puta pogodio samo desnu stativu. U 82. minutu u šansi je bio i Mario Mandžukić, ali je Pikford odbranio.

Rezultat se, ipak, nije menjao do kraja regularnih 90 minuta, pa je meč otišao u produžetke.

Englezi su delovali bolje u prvom produžetku, bili su agresivniji, a najbolju šansu propustio je Džon Stouns. Šutirao je glavom posle kornera, ali je Vrsaljko sprečio da lopta udje u gol.

U poslednjem minutu prvog produžetka u prilici je bio Mandžukić, dobro je utrčao u kazneni prostor na centaršut i šutirao, ali je golman Engleske fantastično odbranio.

Ono što Mandžukiću tada nije pošlo za rukom jeste na početku drugog produžetka, u 109. minutu. Perišić je glavom vratio loptu u šesnaesterac, a spremno je dočekao Mandžukić i pogodio mrežu Engleske za veliko slavlje svoje ekipe.

Finale Hrvatska Francuska na programu je u nedelju od 17.00 na stadionu Lužnjiki.

Dan ranije, u Sankt Peterburgu, u meču za treće mesto sastaće se Belgija i Engleska.

BETA

Be the first to comment on "FUDBAL NE DOLAZI KUĆI: Mandžukić golom u produžecima srušio Englesku i odveo Hrvatsku u veliko finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*