GORDI ALBION RUTINSKI DO POLUFINALA: Megvajer i Ali vodili Englesku do pobede protiv anemičnih Šveđana!

Fudbaleri Engleske pobedili su Švedsku sa 2:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. Oba gola su Englezi dali glavom za prvo polufinale od 1990. godine.

Po jedan gol su Englezi dali u svakog od poluvremena, prvi je delo Harija Megvajera, a drugi Dele Alija.

Engleska je bila bolji tim. Videlo se na početku da će i jedni i drugi igrati obazrivo bez mnogo prilika, ali tek po jedan šut ka golu dve ekipe za dvadeset minuta činio je taj deo igre prilično monotonim.

U 13. minutu je prema golu Pikforda šutirao Klason, a na drugoj strani je dobar pokušaj sedam minuta kasnije imao Hari Kejn.

Dok su Šveđani uglavnom pokušavali dugim loptama da „preskoče“ tri igrača u odbrani Engleske, Vokera, Stounsa i Megvajera, Englezi su te pokušaje lako branili.

U napadu „tri lava“ nisu baš „pucala od kreativnosti“. Uglavnom su se oslanjali na Sterlingovu brzinu i to im u prvih pola sata nije donelo skoro ništa.

Jedan korner iz 30. minuta je promenio stanje stvari na terenu. Ešli Jang je namestio loptu, ciljao sredinu kaznenog prostora, a tamo je pored Emila Forsberga skočio Hari Megvajer.

Pogodio je donji desni ugao gola Robina Olsena i Engleska je povela 1:0. Iako se očekivalo da će Šveđani agresivnije krenuti u poslednjih 15 minuta prvog dela igre, prave energije nije bilo.

Engleska je u završnici prvog poluvremena mogla i do drugog gola kada je Rahimu Sterlingu zicer u stopostotnoj šansi odbranio Olsen, a napadača Engleske u nastavku iste akcije izblokirao kapiten Grankvist.

Drugo poluvreme je počelo daleko bolje. Već u 47. minutu Pikford paradom čuva mrežu posle odličnog udarca Markusa Berga koji je skočio pored Ešlija Janga. Lopta je išla u sam ugao i to je Pikfordu bila prva odlična reakcija u nastavku.

Pet minuta posle toga Forsberg je lukavo probao da sa krila šutira na gol i prevari golmana Engleske ali je promašio.

Hladan tuš za Šveđane je usledio u 59. minutu. Džesi Lindgard dobija loptu sa boka i iz prve gađa drugu stativu gde se izvukao Dele Ali, pobegao Kraftu i glavom savladao Olsena za 2:0.

Šveđani su odgovorili dobrom akcijom u kojoj je Berg ostavio petom loptu Klasonu, ali je Pikford i drugi put odlično reagovao.

Golman Engleske nastavio je da „nervira“ Berga jer je i napadač Švedske u 70. minutu iz okreta dobro šutirao, a Pikford je vrhovima prstiju zakačio loptu i poslao je u korner.

Englezi su se od tog trenutka na sve načine trudili da uspore igru i „ukradu“ vreme, Šveđani su ostali bez energije, pa su igrači Gareta Sautgejta mogli i do 3:0 kada je Tripije umalo uposlio Sterlinga na petercu.

Skoro siguran gol sprečio je Kraft, ali to nije bilo dovoljno da se spreči i eliminacija Švedske sa Mundijala u Rusiji.

Engleska će svog protivnika u polufinalu dobiti posle meča Hrvatske i Rusije, koji se igra od 20 časova.

B92

 

Be the first to comment on "GORDI ALBION RUTINSKI DO POLUFINALA: Megvajer i Ali vodili Englesku do pobede protiv anemičnih Šveđana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*