ODSVIRAO JE SVOJE: Feliks Brih više neće suditi na Mundijalu!

Feliks Brih, nemački arbitar, ne bi trebalo više da sudi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, prenose nemački mediji.

Nemački list „Rheinische Post“ navodi da je Brih i dalje u Moskvi i da čeka poziv od strane FIFA za neku od narednih utakmica na Mundijalu.

Međutim, oni takođe pišu da je Međunarodna fudbalska federacija već presekla i da se na nemačkog arbitra više ne računa, a sve zbog meča između Srbija i Švajcarske.

Utakmica između „Orlova“ i „Sajdžija“ verovatno će i ostati upamćena kao duel koji je podigao najviše prašine zbog niza incidenata na terenu. Brih nije mogao da spreči fudbalere Švajcarske kako će se radovati, nije ni mogao da utiče na navijače na tribinama, ali mogao je, a i morao, da sudi ujednačeno.

Brih je najviše omanuo kod nedosuđenog penala za Srbiju, kada su Šer i Lihtštajner očigledno držali Mitrovića, a potom ga i oborili. Umesto jedaneasterca, nemački arbitar dosudio je faul u napadu.

Brih jedan je od najboljih evropskih sudija, ali je do sada na Mundijalu imao loš dan i to će ga koštati daljeg suđenja.

Kako navode mediji u Nemačkoj, Brih ima veliku podršku Pjerluiđija Koline, međutim do sada se Italijan nije oglašavao i nije pružio nikakvu javnu podršku Feliksu.

„Rheinische Post“ piše da su Srbi učinili veliki pritisak na sportsku javnost zbog kontroverznog penala, da Kolina nije želeo da komentariše slučaj kako ne bi Briha izlagao javnom blaćenju i da ga je na neki način sklonio.

Kako stvari stoje za Feliksa Briha Mundijal u Rusiji je gotov, a glavni kandidati da sude finale su Holanđanin Bjorn Kujpers, Iranac Alireza Fagani i Argentinac Nestor Pitana, pišu Nemci.

B92

2 Comments on "ODSVIRAO JE SVOJE: Feliks Brih više neće suditi na Mundijalu!"

  1. Pa cemu se to radujemo.On je za nas zaista odsvirao svoje a dalje….sta dalje ? Kada ga budu iskljucili potpuno iz sudjenja e to je prava kazna ovako….opet ce sigurno sledeci put nas ili nekog drugog opet odsstetiti

  2. neverovatno je kako nas Srbe kjradu i na sportskim utakmnicama…ne postoji ni jedan narod koji je vi[e pokraden, jer u svesti ludog sveta ove planete, uvrezilo se shvatanje,da ako Srbe svi kradu, ynaci to je trend i treba sa tim nastaviti.Eo nekoliko nasumicnih primera..Vtyerpolo HrvaTSKA sRBIJA U bUDIMPESTI U YADNJOJ SEKUNDI SU8DIJA SVIORA PETERAC YA hRVATE IAKO JE STRPSKI IGRAC SEDAM METARA OD DOGAdjaja..Ivani Spaniovic’ otimaju zlatnu medalju u skoku i dalj, tobož zboh krpice na ledjima KOJA NI MALO NIJE UTICALA NA DUZINU SKOKA..pa gle slučaja , od svih reprezentacija jedino je Srbiji oduzeto pravo da se koristi NAJNOVIJIM vAR SISTEMOM JER SE SUDIJI NEMCU BAS TAKO PROHTELO.i da vise ne NABRAJAM JEBEM TI SPORTSKE ORGANIZACIJE KOJE PRINAJU DA JE JEDNA ZEMLJA OSTECFENA u moskvi a nista nje preduyimaju, jer vayno je je da je Srbija udaljena SA SVETSKOGT PRVENSTGVA U FUDBALU A ZAJEDNO SA NJOM I POTURENI NAMERNO NEMACKI OLOS U DRESU SUDIJE..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*