ŠOK U NOVOM SADU: Košarkaši Srbije poklonili pobedu Nemcima!

Košarkaši Srbije poraženi su u Novom Sadu od Nemačke u šestom kolu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 88:81.

Srbija je na dva minuta do kraja imala sve – rezultat, momentum i Nemce u konopcima. I sve je to olako proćerdala.

Nemci su Srbiju pobedili i drugi put u ovom krugu kvalifikacija i kao prvoplasirani idu u drugi krug. Najefikasniji je kod pobednika bio Denis Šruder sa 21 poenom, ali je utisak da je bitnije poene i trojke davao Robin Bencing koji je imao 16, koliko i Kleber.

U ekipi Srbije je napadački dominirao Boban Marjanović koji je ubacio 22 poena, Stevan Jelovac je dodao 19, a Nikola Milutinov 16.

„Orlovi“ su dobrodošlicu u Novi Sad Nemcima poželeli serijom 7:0 već u prva dva minuta. Jelovac je pogodio trojku, Milutinov je bio odličan pod košem i visoki igrači Srbije su već tada nagovestili da je ovo njihovo veče.

Već u naredna dva napada Robin Bencing je trojkom i sa linije slobodnih bacanja opomenuo da ni sa gostima neće biti šale.

Srbija je igrala čvrstu odbranu u reketu, imala i više skokova od protivnika, ali su našoj selekciji Nemci škodili sa spoljnih pozicija.

Do kraja prve četvrtine su pogodili pet od sedam trojki i samo kvalitetnom igrom naših centara je Srbija imala 23:21 na kraju prve deonice.

Da utakmica ima i onaj „au čoveče!“ momenat pobrinuo se fantastičnim alej-upom u petom minutu Nikola Milutinov koji je uhvatio visoku loputu Vase Micića u kontri.

Gde je počeo Milutinov, nastavio je Boban Marjanović u reketu pa su „Orlovi“ Bobijevom minijaturom pod košem otišli u 15. minutu na 33:23 i imali prvo dvocifreno vođstvo.

Nemci su za tri minuta prepolovili tu prednost Srbije, ali se ona vraća na +9 (41:32) trojkom Pena posle povratne lopte Micića.

Igrači Srbije su nakon toga petljali u poslednja dva napada, što je trojkom kaznio Bencing pa su Nemci na poluvremenu imali vrlo dohvatljiv zaostatak – 41:35.

Na mahove se videlo da Srbija ima bolju ekipu, ali je za nevericu bilo kako tako bolja ekipa može da dopusti rivalu toliko trojki koje su Nemci pogađali u serijama.

Početak drugog poluvremena obećavao je da će Srbija vođena Marjanovićem uspeti da završi posao do kraja treće deonice jer je u 25. minutu bilo 54:45 za Srbiju i sve joj je išlo na ruku.

Micić je tada propustio da vrati dvocifrenu prednost „Orlovima“ sa linije za slobodna bacanja, a Nemci su odgovorili serijom 6:0 i prišli na 54:51.

Milosavljević i Milutinov su tada malo trgli svoju ekipu, kao i Peno i Simonović u odbrani i pred poslednji minut treće četvrtine Srbija je imala komotnih 60:51.

Saibu je tada pogodio za 60:53, ali je jedan od ključnih poena tada ubacio Bencing – trojka za -4 na ulasku u poslednju četvrtinu.

Srbija je tada pala i činilo se kao pitanje vremena kada će Nemci povesti. Prvo vođstvo dobili su trojkom Klebera za 63:62 tek u 33. minutu meča.

Nastala je kraća rezultatska klackalica i onda stari, provereni recept: trojke Klebera i Akpinara za 73:68 u korist Nemačke.

Tim Saše Đorđevića je uspeo da se vrati trojkom Todorovića i skokom u napadu Bobija, a onda i da povede preko Jelovca 79:75.

Umesto da posle pogotka Todorovića za 81:75 prelomi na dva minuta pre kraja meč u svoju korist, Srbija je prednost prokockala nesportskom ličnom greškom Jelovca nad Kleberom.

Šruder je promašio drugo slobodno bacanje pri rezultatu 81:77, Jelovac je previše rano zakoračio u reket, Šruder je pogodio ponovljeno bacanje, a u tom trenutku je Kleber dobio lakat u glavu pri građenju, što su sudije sankcionisale nesportskim faulom.

Kleber je pogodio dva bacanja, dodatni napad je zakucavanjem rešio Cirbes i Nemci su, praktično ni krivi ni dužni, poveli 82:81 na ulasku u poslednji minut meča.

Kleber je tada blokirao Marjanovića, Šruder je pogodio za dva, a u penal završnici su on i njegovi saigrači samo potvrdili veliku pobedu nad našim timom koji sada ima skor od četiri pobede i dva poraza.

Oba od istog rivala. Kvalifikacije se nastavljaju u drugom krugu ove jeseni.

B92

 

Be the first to comment on "ŠOK U NOVOM SADU: Košarkaši Srbije poklonili pobedu Nemcima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*