JOŠ MALO, PA POČINjE: Đoković 12. nosilac na Vimbldonu, a tu je i Filip Krajinović!

Srpski teniser Novak Djoković postavljen je za 12. nosioca na predstojećem Vimbldonu, Švajcarac Rodžer Federer za prvog, dok je Amerikanka Serena Vilijams 25. nosilac, saopštili su danas organizatori.

Trostruki osvajač Vimbldona Djoković je 12. na ATP listi i postavljen je za 12. nosioca.

Organizatori Vimbldona postavljaju 32 nosioca na osnovu poretka na ATP listi ili individualnih rezultata igrača na travi.

Prvi nosilac je osmostruki šampion Vimbldona i branilac titule, drugi igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer. Drugi nosilac je prvi igrač sveta Španac Rafael Nadal, koji je dva puta osvajao londonski grend slem turnir.

Od srpskih tenisera medju nosiocima je i Filip Krajinović, koji je postavljen za 30.

U konkurenciji teniserki nosioci se odredjuju na osnovu WTA liste, ali organizatori zadržavaju pravo promene, ako su neophodne za uravnotežen žreb. Prošle godine nije bilo promena.

Prvi nosilac je Rumunka Simona Halep, drugi je Karolina Voznijacki iz Danske, a treća je Španjolka Garbinje Mugurusa.

Sedmostruka šampionka Vimbldona Amerikanka Serena Vilijams trenutno je 183. teniserka sveta, ali je postavljena za 25. nosioca zbog dobrih rezultata na tom turniru.

Zbog takve odluke organizatora, Slovakinja Dominika Cibulkova, 32. na WTA listi, nije medju nosiocima.

Ona je rekla da je naporno radila za tu poziciju i mesto medju nosiocima i da nije pošteno da joj to organizatori Vimbldona oduzmu zbog Vilijams.

Amerikanka je u poslednjih godinu dana igrala na tri turnira. Takmičenjima se vratila u martu, nakon što je prošlog septembra rodila ćerku.

Treći grend slem turnir u sezoni, Vimbldon, održaće se od 2. do 15. jula u Londonu.

BETA

Be the first to comment on "JOŠ MALO, PA POČINjE: Đoković 12. nosilac na Vimbldonu, a tu je i Filip Krajinović!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*