FEDERER OSTAO BEZ KRUNE: Borna Ćorić posle velike borbe pobedio Rodžera i osvojio Hale!

Borna Ćorić, hrvatski teniser, pobedio je prvog tenisera sveta Rodžera Federera u finalu turnira u Haleu posle tri odigrana seta.

Borna je posle nešto više od dva sata igre bio bolji od Federera rezultatom 7:6 (6), 3:6, 6:2.

Federer nije uspeo da osvoji jubilarnu desetu titulu u Haleu, dok je Borna ovom pobedom upisao svoj drugi trofej u karijeri, posle Marakeša 2017. godine.

Borna je zasluženo trijumfovao protiv 36-godišnjeg Švajcarca i ostvario svoju prvu pobedu u međusobnim duelima, nakon što je takvu priliku propustio u Indijan Velsu ove godine, kada je zamalo ostao bez pobede posle takođe tri odigrana seta.

Poene koje je Hrvat dobijao on je i diktirao, uz poneki dobar udarac iz defanzive, i nije davao Federeru puno vremena za nameštanje i razmišljanje. Rodžer je igrao veoma brzo, sigurno i iako se mučio do sada du Haleu u meč je ušao mnogo bolje, ali je prvi set ipak otišao u taj-brejk.

Švajcarac je bio bolji u nezvaničnom 13. gemu, ali je pri rezultatu 6:4 Ćorić uspeo da veže četiri poena zaredom i reši taj deo igre u svoju korist.

Federer se vratio na potreban nivo i rutinski rešio drugi set u svoju korist, ali onda u trećem Borna nastavlja fantastično da servira, a servis protivnika oduzima čak dva puta i koristi drugu meč loptu – za svoju drugu titulu u karijeri.

Ovo je sjajan napredak za Ćorića što se tiče turnira na travi, a ujedno i najveća titula u karijeri, s obzirom da je do ove nedelje imao skor na travnatoj podlozi 2-9.

Federer ovim porazom više neće biti svetski broj jedan, pošto nije uspeo da odbrani titulu, pa na njegovo mesto ponovo dolazi Rafael Nadal.

B92

Be the first to comment on "FEDERER OSTAO BEZ KRUNE: Borna Ćorić posle velike borbe pobedio Rodžera i osvojio Hale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*