ŠMEKERSKI: Aleksandar Mitrović odgovorio na provokacije Šaćirija i Švajcaraca!

FOTO: FSS

Srpski napadač Aleksandar Mitrović dao je svoje mišljenje o gestu reprezentativca Švajcarske Đerdana Šaćirija koji će na utakmici sa „Orlovima“ nositi kopačke sa zastavom tzv. Kosova.

Šaćiri je jedan od nekolicine Albanaca koji igraju za Švajcarsku i druge evropske reprezentacije, a koji koriste svaki duel sa Srbijom da iskoriste da pokažu svoju ljubav prema Kosovu*.

„Gest sa zastavom Kosova na kopački nisam shvatio kao provokaciju. To je njegova stvar i ne treba da me interesuje. Nešto drugo mi je čudno. Svi se oni razmeću tom zastavom, a onda odbiju poziv da igraju za njihovu reprezentaciju. To dovoljno govori o njima. Ako već toliko vole Kosovo, zašto brane boje drugih zemalja? Za Šaćirija znam da je van terena dobar momak i suguran sam da će tokom meča sve proteći u duhu fer-pleja. U svakom slučaju, njihovo je da obuju te kopačke i da se slikaju, naše je da odigramo što bolje umemo i da ginemo u svakom duelu kao da nam je poslednji u karijeri“, rekao je Mitrović za kolumnu Neše Petrovića za Mondo.

Srbija i Švajcarska će se sastati u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva 22. juna u Kalinjingradu.

„Orlovi“ na startu Mundijala igraju sa Kostarikom, u nedelju od 14h u Samari, dok ih u trećem kolu očekuje spektakl protiv Brazila u Moskvi.

B92

2 Comments on "ŠMEKERSKI: Aleksandar Mitrović odgovorio na provokacije Šaćirija i Švajcaraca!"

  1. Ne igramo protiv Rusije u Moskvi, već protiv Brazila.
    Sa Rusijom nismo u grupi.

  2. A ko je reko da igramo protic Rusije?))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*