PANTERI DOBILI METLU: Zvezda četvrti put u nizu šampion Srbije!

Košarkaši Crvene zvezde i FMP sastaju se u trećem meču finala Superlige Srbije. Zvezda – FMP 93:85.

Zvezda je tako i drugu godinu zaredom uspela da protiv istog protivnika odbrani naslov prvaka države.

Tim Milenka Topića je u trećoj utakmici imala nekoliko faza u igri. U prvoj četvrtini su bili letargični, u drugoj inspirisani, u trećoj raspucani, a u četvrtoj nervozni.

Otud i „rolerkoster“ u njihovoj igri od početka do kraja treće utakmice. Najefikasniji je u pobedi Zvezde bio Alen Omić sa 20 poena, 11 skokova i tri asistencije (indeks 32).

Pratio ga je Džejms Feldin sa 17 i Dejan Davidovac sa 15 poena. Dabl-dabl je imao Filip Čović koji je uz 13 poena imao i deset uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani je dominirao Radovan Đoković sa 22 poena, dok je Boriša Simanić imao 14.

FMP je krenuo motivisano, dok su crveno-beli u prvoj četvrtini igrali kao malokrvni, bez energije i prave volje da se serija završi.

Ruku na srce, tome je doprinela i sasvim dobra odbrana igrača FMP koji su dobro zatvarali igrače i „punili“ reket kada treba.

Gosti su tako posle trojke Boriše Simanića na isteku šestog minuta poveli sa 16:6 i po prvi put napravili dvocifrenu razliku u odnosu na rivala. Sve ovo je došlo u trenutku kada je FMP već imao nekoliko promašenih slobodnih bacanja.

Zvezda je uspela da pronađe odgovor u Filipu Čoviću koji je u poslednjem minutu pogodio trojku, da bi Janković odličnim prodorom za minut prepolovio prednost FMP do kraja prve deonice, 26:21.

U drugoj je proradio i Džejms Feldin, on je počeo da ubacuje poene sa svih strana i gostima nisu pomagale dobre role Simanića i Đokovića.

Zvezda je u poslednja dva minuta prvog poluvremena napravila dar-mar odbrani gostiju. Samo nekoliko minuta pred poluvreme niko nije očekivao da će crveno-beli na pauzu otići sa +9, 56:47, ali to se desilo.

A u nastavku se produbio ambis FMP i rapsodija Zvezde koja je serijom 19:1 poprilično odmakla pa je u finiš treće deonice ulazila sa komotnih +19 (74:55).

U tim trenucima je šut sa distance pogodio Jeremić, pridružio se pogotkom na drugom obruču Simanić i uz Dragana Apića serijom 9:1 uneli koliko toliko neizvesnosti pred poslednju četvrtinu u koju je Zvezda ušla sa +11.

FMP je brzo uspeo da poenima Đokovića spusti ispod deset razlike, a posle dve tehničke greške i isključenja Branka Lazića i da dođe do -5.

Međutim, tada se u reketu aktivirao Alen Omić i MVP modom završio posao za uvećanje prednosti Zvezde koja je potom rutinski privela meč kraju za četvrtu titulu u četiri godine.

B92

Be the first to comment on "PANTERI DOBILI METLU: Zvezda četvrti put u nizu šampion Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*