OVO ZANIMA SVE DELIJE: Terzić otkrio koliki je Zvezdin dug!

zvezdan-terzic-crvena-zvezda

Poznato je da Crvena zvezda poslednjih godina ima probleme sa ogromnim i nagomilanim dugovima.

Kako vreme odmiče taj dug se konačno smanjuje, a prvi operativac srpskog šampiona Zvezdan Terzić otkrio je koliko on danas iznosi.

– Mnoge interesuje, pa ću reći da je trenutni dug Zvezde oko 29 miliona evra. Imali smo 53 miliona evra duga ranije, prepolovili smo tu cifru i mislim da se dug više neće povećavati. Važno je da ne trošimo više nego što zarađujemo. Da bi Zvezda poslovala pozitivno, potrebno nam je jedno učešće u Ligi šampiona, rekao je Terzić okupljenim članovima Skupštine (50 od 70 delegata).

Evropsko proleće donelo je veliki boljitak Zvezdi,

– Ipak, sada je mnogo lakše praviti novac, lakša je naša pozicija u pregovorima sa sponzorima, kao i formiranje cene igračima. Nije isto kada se prodaje igrač iz Lige Evrope ili kada pokušaš da ga prodaš iz ‘blata naše lige, nastavio je Terzić.

Na kraju dotakao se i prihoda.

– Klub je prihodovao za dve godine 50 miliona evra – 25 od transfera, 8 od Gasproma, 7 od UEFA bonusa, 3 od ulaznica, 2 od Telekoma Srbije… Sve potpuno legalno funkcioniše. Ništa ne radimo, niti smo radili, u sivoj zoni. Skoro 10 miliona evra je Crvena zvezda uplatila u budžet Sribje. Došli smo do statusa firme koja može sama da posluje. Ono što je najvažnije i najveći kapital koji smo u vremenu za nama ostvarili jeste da smo doveli kvalitetne ljude koji danas rade u Crvenoj zvezdi, zaključio je generalni direktor Zvezde.

Be the first to comment on "OVO ZANIMA SVE DELIJE: Terzić otkrio koliki je Zvezdin dug!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*