LEON DELEON NAPRAVIO CIRKUS OD LIGE: Zašto jedna pravila važe za duel između Zvezde i FMP, a druga za Zlatibor i Vršac?

Košarkaška Superliga Srbije ove sezone dotakla je novo dno.

Najveći krivac za to je prvi čovek lige Leon Deleon koji je od nekada veoma uspešnog takmičenja napravio pravi cirkus u kome se pravila menjaju kako vetar duva.

Do kraja ovosezonskog takmičenja ostalo nam je da vidimo ko će postati šampion Srbije, Zvezda ili FMP, kao i ko će osvojiti sedmo mesto, Zlatibor ili Vršac.

Ono što je zanimljivo jeste da za ove dve serjie važe potpuno različita pravila.

Naime, u duelu između Crvene zvezde i FMP važi jedno pravilo oko podele domaćinstva, a u seriji između Zlatibora i Vršca situacija je drugačija.

Što se tiče finalne serije crveno-beli dobili su prednost domaćeg terena na osnovu plasmana iz ABA lige, iako su Panteri grupni deo Superlige završili sa više pobeda.

Sa druge strane u seriji koja če odlučiti ko će biti sedmi, važe potpuno drugačija pravila. Ovde se gledao broj pobeda u grupnoj fazi Superlige, pa je Zlatibor dobio prednost domaćeg terena, iako je ligaški deo KLS završio na četvrtom mestu, dok je Vršac bio treći. U prvom meču košarkaši Zlatibora slavili su na svom terenu sa 88:78.

Posle svega ovoga sve je jasno, Leon Deleon mora da napusti mesto prvog čoveka lige, ali svi znamo da se to sigurno neće dogoditi.

Zbog toga i ne treba da nas čudi što srpska košarka posle dugo godina neće imati nijednog predstavnika u Evroligi, sami smo to zaslužili.

 

 

Be the first to comment on "LEON DELEON NAPRAVIO CIRKUS OD LIGE: Zašto jedna pravila važe za duel između Zvezde i FMP, a druga za Zlatibor i Vršac?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*