IZGUBIO JE, ALI JE ZASLUŽIO SAMO POHVALE: Zverev posle velike borbe i pet setova savladao odličnog Lajovića!

Srbin je odigrao izvanredno u prva tri seta, ali je potom pao psihički, Zverev je počeo da igra na sve ili ništa i „šamara“ lopticu.

Udarci su počeli da prolaze, a Lajović posle napetog početka četvrtog seta za to nije imao odgovor i Zverev je četvrti i peti set pretvorio u rutinu.

Srpski igrač je od samog starta ušao motivisan da dokaže zašto tvrdi da je u životnoj formi i da pobeda nad Huan Martin Del Potrom nije bila slučajnost.

I već na startu je Lajović napravio brejk i iznenadio Zvereva. Ritern i udarci po paraleli su počeli već tu da funkcionišu savršeno.

Kada je tome Lajović dodao i jak servis uz pametne kombinacije sa osnovne linije i pravovremena istrčavanja na mrežu, jasno je zašto je uspeo da potpuno poremeti Nemca već do sedmog gema meča.

Nestrpljivi Zverev je očekivao lakši meč i bio nestrpljiv, Srbin je to kaznio u sedmom gemu i duplim brejkom došao do 5:2, a potom potvrdio osvajanje prvog seta.

Na početku drugog seta je srpski igrač „uništavao“ Zvereva igrom u svim segmentima. Prvo je u drugom gemu spasao brejk loptu da bi već u sledećem napravio brejk za 2:1. Zverev je preokrenuo serijom do 4:3, išlo se ka taj-brejku, ali je Srbin pokleknuo u poslednjem gemu seta koji osvaja Nemac brejkom.

U trećem se videlo da Duciju ne fali snage, ali ponestaje sigurnosti koja ga je krasila u prvom setu. Tako je opet za 2:1 napravio brejk, ali ga odmah i izgubio.

Epilog je bio drugačiji jer je viner po paraleli u sedmom gemu trasirao put Lajoviću ga osvajanju tog seta. Četvrti i peti su bili potpuno druga priča.

Lajović je počeo više da greši, Zverev da „tuče“ iz sve snage, što servisom, što iz polja i srpski igrač je tek povremeno spektakularnim udarcima uspevao da parira.

Ti momenti nisu bili dovoljni da se pobedi drugi nosilac na Rolan Garosu pa je Zverev rutinski dobio četvrti i peti set sa 6:1 i 6:2 i u narednom kolu će igrati protiv Bosanca Damira Džumhura u trećem kolu.

B92

 

Be the first to comment on "IZGUBIO JE, ALI JE ZASLUŽIO SAMO POHVALE: Zverev posle velike borbe i pet setova savladao odličnog Lajovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*