RADNO U HUMSKOJ: Nikolić predstavljen, Iliev najavio brojne promene!

FOTO: FK Partizan

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio je danas brojne promene u timu za narednu sezonu i rekao da očekuje da će do početka priprema u klub doći nekoliko novih fudbalera.

„Samo što smo završili sezonu, krenuli smo u ofanzivu pravljenja tima za narednu godinu. Dovodjenjem Nemanje Nikolića krenuli smo od onoga što mislim da nam je bilo najpotrebnije u ovoj sezoni, a to su realizatorske sposobnosti, igrač koji može da nam donese mnogo golova“, rekao je Iliev na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je danas predstavio novo pojačanje, dosadašnjeg fudbalera Spartaka Nemanju Nikolića, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

„Svesni smo da moramo da rekonstruišemo tim iz ovog ili onog razloga. Nekoliko fudbalera ima dozvolu da ode uz adekvatna obeštećenja. Pojedini su možda došli do maksimuma, a neki su mnogo vremena sa nama. Ne želim da pričam ništa do realizacije potencijalnih transfera. Sigurno će biti odlazaka, biće mnogo izmena za narednu sezonu“, naveo je Iliev.

On je rekao da će igrači 9. i 10. juna biti podvrgnuti pregledima, a da je 11. juna prozivka za početak priprema za narednu sezonu.

„Po završetku sezone smo krenuli da pravimo tim za narednu i verujem da ćemo do početka priprema dovesti nekoliko igrača. Povodom odlazaka, nisam siguran da ćemo tako brzo uspeti da realizujemo transfere, pošto kreće Svetsko prvenstvo i većina transfera u Evropi će se obaviti po završetku Munijala“, dodao je Iliev.

Govoreći o 25-godišnjem Nikoliću, Iliev je rekao da je želeo da ga dovede u januarskom prelaznom roku, ali da iz nekoliko razloga transfer nije realizovan.

„Dočekali smo da ga dovedemo u letnjem i da pojačamo našu ofanzivnu liniju. Nemanja je bio u idealnom timu za prošlu sezonu i jedan je od samo trojice koji nisu iz Partizana i Zvezde. Odigrao je sezonu na vrhunskom nivou i verujem da ćemo sa njim dobiti ono što je potrebno“, naveo je Iliev.
Nikolić je karijeru počeo u Grblju, a zatim je igrao za Rostov i Aktobe, da bi prošle sezone potpisao za Spartak, sa kojim je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, uglavnom i nakon što je Partizan odbranio trofej u Kupu Srbije.

„Zahvalan sam porodici i svima u Spartaku sa kojim sam imao fenomenalnu sezonu i uz pomoć Partizana izborili smo kvalifikacije. Poštujem Spartak ali u fudbalu idete dalje, napravio sam veliki korak, presrećan sam što dolazim u veliki klub, nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su i pre šest meseci insistirali da dodjem. Želim da se što pre prilagodim, a u tome će mi pomoći i Djordje Ivanović, sa kojim sam igrao u Spartaku“, rekao je on.

On je dodao da mu najviše odgovara da igra napadača, ali i da može da popuni poziciju iza napadača.

Nikolić je naveo da igranje za veliki klub nosi pritisak, ali da se nada da će uz pomoć saigrača prevazići barijeru dolaska iz manjeg u veliki klub, kao i da se jednoga dana nada pozivu u reprezentaciju.

Naveo je da nije postavio prevelike ciljeve, već da se nada da će se rezultati pokazati ako bude pružao maksimum i posvećenost.

„Posle toga ću moći da razmišljam o daljim ciljevima. Želim da osvojimo duplu krunu“, dodao je on.

Upitan protiv koga bi najviše želeo da postigne gol, Nikolić je odgovorio: „Crvene zvezde“.

Govoreći o svojoj karijeri, Nikolić je rekao da je stekao iskustvo trenirajući sa brojnim stranim igračima, ali da je u inostranstvu „doživeo fudbalski mrak“.

„Mislio sam da će mi se obiti o glavu… Ali kada sam video koliko ima povratnika koji podignu karijere… Mislim da mogu doprineti Partizanu, ali i sebi, da podignem karijeru na viši nivo“, naveo je Nikolić.

BETA

Be the first to comment on "RADNO U HUMSKOJ: Nikolić predstavljen, Iliev najavio brojne promene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*