ŽREB ZA ROLAN GAROS: Đoković dobio rivale po meri, sa Nadalom duel moguć tek u finalu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na startu Rolan Garosa igraće protiv kvalifikanta, a može se reći da je imao sreće prilikom izvlačenja.

Đoković je upao u četvrtinu žreba koju predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim bi mogao da se susretne u četvrtoj rundi.

Da bi dotle stigao, prethodno mora da eliminiše verovatno Davida Ferera u drugoj rundi, a onda i Roberta Bautistu Aguta.

Novak je uspeo da izbegne najvećeg favorite Rafaela Nadala, kao i dominika Tima, dok mu projektovano četvrtfinale donosi potencijalni duel sa Davidom Gofanom. Međutim, Belgijanac pre toga mora da preskoči nekoliko neugodnih prepreka, pošto su od nosilaca u njegovom delu kostura Nik Kirjos, Gael Monfis, kao i Pablo Karenjo Busta.

Predvodnik te polovine je drugi nosilac Aleksander Zverev koji bi Đokoviću mogao da bude rival u eventualnom polufinalu.

Mladi Nemac, koji se nalazi u fenomenalnoj formi, počinje nastup u Parizu od Ričardasa Berankisa, pa već u drugom kolu ide na našeg Dušana Lajovića. Lajović nije imao mnogo sreće pri izvlačenju, ali bi trebalo da sigurno napravi prvi korak protiv Jirija Veselog.

Očekuje se da Zverev sa Dominikom Timom odlučuje o finalisti, samo u tom slučaju treba gledati i širu sliku – Saša nikada na Grend slemovima nije dobio top 50 igrača, dok Austrijanac, da bi odbranio polufinale, mora da eliminiše neke od slećih imena – Žil Miler, Kei Nišikori, Sem Kveri….

Od ostalih srpskih igrača moglo bi se reći da je Laslo Đere taj koji može biti najzadovoljniji izvlačenjem. Na otvaranju će se suočiti sa kvalifikantom, dok Viktor Troicki odmah ima težak zadatak u vidu Grigora Dimitrova.

Rafael Nadal u prvoj rundi igra sa Dolgopolovom, a sa Denisom Šapovalovom mogao bi da se sastane u četvrtom meču.

Rolan Garos na programu je od 27. maja do 10. juna, igra se za nagradni fond od 39.197.000, a titulu brani upravo Nadal.

B92

Be the first to comment on "ŽREB ZA ROLAN GAROS: Đoković dobio rivale po meri, sa Nadalom duel moguć tek u finalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*