VREME JE ZA DERBI: Partizan preko Mege do okršaja sa Zvezdom!

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks u drugom meču četvrtfinalne serije Superlige Srbije i tako zakazali polufinalni duel sa Crvenom zvezdom.

Partizan je na gostovanju u „Mega Factory“ u Beogradu bio bolji od Mege rezultatom 79:93 (26:20, 20:26, 20:24, 12:23) i slavio sa konačnih 2-0

To znači da će se u prvom polufinalu Superlige odigrati „Večiti derbi“ između Zvezde i Partizana, nešto što su mnogi očekivali tek za finale.

Crno-beli su sjajnim izvođenjem slobodnih bacanja (30/36) parirali Meginom dobrom šutu za tri poena (10/21).

Mega se jako dobro držala tokom većine meča, a u jednom trenutku prvog poluvremena imala čak i 12 poena prednost. Međutim, Partizan to na vreme smanjuje i već na poluvreme ide bez rezultatskog deficita.

U drugom poluvremenu se nastavilo u sličnom ritmu kao i u prvom, dosta haotično, sa dosta promašaja i grešaka. Crno-beli u jednom trenutku poslednjeg kvartala ubacuju u veću brzinu i za nepunih pet minuta dolaze do nedostižne prednosti, nekim sjajnim akcijama Đorđa Gagića, Novice Veličkovića i Vilijams-Gosa.

Najefikasniji kod pobednika bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena i sedam skokova, Gos je ubacio 21 uz osam asistencija, dok je Vanja Marinković meč završio sa 14 postignutih poena.

Domaćina su predvodili Kostja Mušidi sa 14 (4/6 za tri), Ognjen Jaramaz sa 15, i Goga Bitadze, koji je duel završio osam minuta pre kraja zbog petog faula, sa 12 poena.

Drugi par polufinala Superlige još nije poznat, s obzirom da FMP tek mora da igra drugi meč protiv Zlatibora, a Dinamik i Borac igraju treći meč, tzv. „majstoricu“.

B92

Be the first to comment on "VREME JE ZA DERBI: Partizan preko Mege do okršaja sa Zvezdom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*