DIVAN GEST RIVALA IZ GRUPE: Kapiteni Australije, Danske i Francuske traže ukidanje suspenzije za Gerera!

Kapiteni fudbalskih reprezentacija Australije, Danske i Francuske zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da ukine supenziju kapitenu Perua Paolu Gereru, kako bi predvodio ekipu na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Gerero je u oktobru bio pozitivan na kokain, a rekao je da je tu zabranjenu supstancu uneo u čaju, posle čega je suspendovan na 14 meseci.

Kako je preneo „Bi-Bi-Si“, u pismu kapitena traži se od Fife da privremeno prekine suspenziju, kako bi Gerero predvodio Peru na Mundijalu u Rusiji, protiv njihovih ekipa, koje će zajedno igrati u Grupi C. Peru se plasirao na Svetsko prvenstvo prvi put posle 36 godina.

U pismu, koje su potpisali kapiten Australije Mile Jedinak, kapiten Danske Simon Kjaer i kapiten Francuske Ugo Ljoris, se traži „saosećanje“ od Fife, i „pravedno i ispravno rešene“, koje bi omogućilo Gereru da dostigne vrhunac karijere.

Gerero (34) je bio pozitivan na kokain na testiranju posle utakmice u kvalifikacijama protiv Argentine 6. oktobra i suspendovan je na 12 meseci. Žalbena komisija Fife je prepolovila suspenziju, ali se posle toga Svetska anti doping agencija žalila Sudu za sportsku arbitražu, koji je suspendovao Gerera na 14 meseci.

Peru je u dvomeču baraža u novembru pobedio Novi Zeland i plasirao se na Svetsko prvenstvo prvi put od 1982. godine.

BETA

Be the first to comment on "DIVAN GEST RIVALA IZ GRUPE: Kapiteni Australije, Danske i Francuske traže ukidanje suspenzije za Gerera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*