CRVENO-BELI NISU IMALI SREĆE: Zvezda neće bti među nosiocima u drugom kolu kvalifikacija za LŠ!

crvena-zvezda-donald-micel-red-star-fk-fc-belgrade-beograd
Foto: FK Crvena Zvezda

Poljska Legija pokvarila je u nedelju snove Crvene zvezde i pogurala je u grupu nepovlašćenih ekipa na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli su čekali rasplet u nekoliko evropskih liga, da bi videli u kojoj će grupi ekipa da budu na žrebu, ali nisu imali sreće sa epilogom.

Kod Rumuna Kluž je odneo titulu ispred nosa Steaui, što je išlo u prilog Zvezdi, ali je Legija ugrabila krunu u Poljskoj i pomerila srpskog prvaka među nepovlašćene timove.
S obzirom na to da se istog dana žrebaju parovi prvog i drugog kola kvalifikacija, ne postoji mogućnost da Zvezda uskoči na mesto nekog nosioca, koji eventualno ispadne u prvom krugu.

Crvena zvezda će biti nosilac u prvom kolu kvalifikacija, a njeni mogući rivali su: Dudelanž (Luksemburg), Spartak Trnava (Slovačka), Valeta (Malta), Sutjeska (Crna Gora), Alaškert (Jermenija)…

Nisu sve lige u Evropi još završene, pa samim tim ni spisak potencijalnih rivala nije još zaključen.

Kada je u pitanju drugo kolo kvalifikacija, tu već počinje hod po mukama, jer sve ekipe imaju bolji klupski koeficijent od Crvene zvezde, pa samim tim nose i epitet favorita.

Potencijalni rivali crveno-belih su: Ludogorec (Bugarska), Seltik (Škotska), APOEL (Kipar), Legija (Poljska), Astana (Kazahstan), Karabag (Azerbejdžan), BATE Borisov (Belorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Šerif (Moldavija), a ime poslednjeg rivala će biti poznato kada se završe sve lige.

U trećem kolu kvalifikacija nosiocima se pridružuje austrijski Salcburg, a u četvrtom holandski PSV Ajndhoven i švajcarski Jang Bojs.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija održaće se 19. juna.

Novosti

Be the first to comment on "CRVENO-BELI NISU IMALI SREĆE: Zvezda neće bti među nosiocima u drugom kolu kvalifikacija za LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*