NADAL ISKREN: Ne nedostaje mi Novak, preferiram lakše turnire!

Drugi teniser sveta Rafael Nadal našalio se na konferenciji za medije posle plasmana u polufinale Mastersa u Rimu da bi želeo da izbegne Novaka Đokovića.

Nadal je posle preokreta savladao Fabija Fonjinija i došao do još jednog polufinala u prestonici Italije, u kojem bi mogao da se sastane sa Đokovićem.

Za to je potrebno da Novak eliminiše Keija Nišikorija, ali Španac ističe da mu neće biti previše drago.

„Ne nedostaje mi Novak“, rekao je Nadal kroz osmeh.

„Kada moram da igram sa njim, dajem sve od sebe, ali preferiram lakše turnire“, nastavio je u istom ritmu.

„Da budem iskren, bolje je da ne igram sa njim, jedan je od najbolji u istoriji, to je sigurno. Nisam od onih glupih koji će reći: ‘Želim da igram sa njim’. Nećete to čuti od mene“.

Fonjini je dobio prvi seta, posle čega je usledio preokret ‘Bika sa Maljorke’.

„Ne možete sve uvek kontrolisati. Pokušavate da napravite izmene i danas sam imao uspeha. Bilo je važno ostati miran jer sam morao da učinim nešto drugačije kako bih pobedio. Kada igram na šljaci, moram da budem agresivan“.

Rafa je kazao da je morao mnogo toga da promeni u pristupu kako bi došao do trijumfa.

„Obojica smo igrali dobro u prvom setu, kvalitet je bio visok. Promašio sam nekoliko prilika, napravio nekoliko grešaka bekhendom, a on je bio agresivan. Bilo je nekoliko loših gemova, posle čega sam promenio taktiku i postao agresivniji“.

Ipak, i da završi takmičenje pre finala, biće srećan sezonom na najsporijoj podlozi.

„Imao sam neverovatnu sezonu na šljaci, ali bi naravno bilo mnogo bolje da osvojim i ovaj turnir. Da budem iskren, već ovako sam srećan – pet meseci je bilo kako nisam kompletirao nijedan turnir. Odličan je osećaj vratiti se“, zaključio je Nadal.

B92

Be the first to comment on "NADAL ISKREN: Ne nedostaje mi Novak, preferiram lakše turnire!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*