POBEDA ZA KRAJ: Partizan nadigrao Spartak i u dobrom raspoloženju čeka finale Kupa!

FOTO: FK Partizan

Ekipa Partizana savladala je subotički Spartak u meču poslednjeg, 37. kola Superlige Srbije – 2:0 (2:0).

Crno-beli nisu imali rezultatski imperativ pred ovaj susret, ali ih to nije sprečilo da apsolutno dominiraju tokom svih 90 minuta i tako na najbolji mogući način najave finale Kupa.

Ekipa Miroslava Đukića pokušaće 23. maja u Surdulici da odbrani trofej osvojen prošle godine u duelu sa lučanskom Mladosti.

U tom susretu će upravo Subotičani navijati za njih jer samo u slučaju trijumfa Beograđana mogu u kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone, pošto ih je niški Radnički pobedom nad kruševačkim Napretkom istisnuo sa trećeg mesta.

Nišlije će u Evropu prvi put od sezone 1983/1984 zahvaljujući boljem plasmanu u regularnom toku šampionata, kada su imali bod više.

Oba pogotka viđena su u prvom poluvremenu, Danilo Pantić bio je strelac već u trećem minutu, da bi konačan rezultat postavio Leandre Tavamba u 28.

Najpre je Pantić, u prvom napadu na meču, dobio loptu na ivici kaznenog, povukao je pored nekoliko čuvara, ušao u kazneni, namestio se i lepim udarcem pogodio dalji gornji ugao gola gostiju.

Nastavio je Partizan sa atacima i posle vođstva, praktično je konstantno kružio oko kaznenog ‘Golubova’, koji su delovali totalno anemično, čemu najbolje svedoči podatak da su prvi udarac ka golu Vladimira Stojkovića uputili tek posle desetak minuta igre u nastavku.

U međuvremenu, snažni Kamerunac lepo je završio akciju svog tima u tri poteza, pošto je dodavanje strelca prvog pogotka prosledio na bok do Đorđa Ivanovića, a ovaj mu odigrao povratnu na peterac odakle mu nije bilo teško da pogodi mrežu.

Mogao je Partizan i daleko ubedljivije da slavi, samo u drugom delu meča imao je barem šest, sedam odličnih šansi, ali se istakao i golman Spartaka Ivan Lučić sa nekoliko lepih i efektnih parada.

B92

Be the first to comment on "POBEDA ZA KRAJ: Partizan nadigrao Spartak i u dobrom raspoloženju čeka finale Kupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*