JOŠ JEDNA POBEDA: Novak lako i ubedljivo do 1/8 finala Rima!

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pošto je savladao Nikoloza Basilašvilija maksimalnim rezultatom po setovima – 6:4, 6:2.

Novak nije bio na nivou kao na otvaranju takmičenja, kada je veoma ubedljivo porazio Aleksandera Dolgopolova, ali je ipak bez previše problema upisao još jedan važan trijumf.

Naredni rival Đokovića na turniru koji je osvajao četiri puta biće španski teniser Karlos Ramos-Vinjolas, koje je u prvom meču dana, kroz tri taj-brejka, iznenadio Džona Iznera iz Sjedinjenih Američkih Država.

Srbin je dobro počeo, autoritativno je osvajao gemove, uvodna tri bez izgubljenog poena, ali je posle propuštene dve brejk lopte pri rezutlatu 4:3 došlo do velikog pada u igri našeg igrača. Počeo je da greši u serijama, nije stigao do brejka, da bi onda zahvaljujući odličnim servisima nekako upeo da se izvuče iz četiri takve situacije.

Delovalo je da će prvi deo susreta, inače prvog međusobnog za ova dva igrača, rešiti taj-brejk, međutim – dvanaestostruki Grend Slem šampion koristi svoje ogromno iskustvo, koristi lošije početne udarce rivala, odnosno divno izgrađenim poenom stiže do vođstva u setovima.

B92

 

 

Be the first to comment on "JOŠ JEDNA POBEDA: Novak lako i ubedljivo do 1/8 finala Rima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*